Skip to main content

Megalithic Routes

Hunebedden liggen niet alleen in Drenthe en Groningen, ze liggen op vele plekken in Europa. Een aantal jaren geleden hebben partijen in een aantal Noord-Europese landen zich verenigd in de organisatie Megalithic Routes. Deze organisatie is onderdeel van de Cultural Routes of Europe. Dit is een Europese organisatie waar meer dan 25 culturele routes zich in hebben verenigd.

Onlangs zijn er ook een aantal Zuid-Europese partners bijgekomen vanuit Spanje en Portugal. Het netwerk heeft als doel om megalithische monumenten, wat betekent monumenten gemaakt van grote stenen in de prehistorie waaronder de hunebedden, in de verschillende landen met elkaar te verbinden via routes, evenementen en kennisdeling. Intussen zijn er diverse routes ontwikkeld in Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden, wordt er jaarlijks op de laatste zondag van april de European Day of Megalithic Culture georganiseerd en zijn er diverse congressen.

Ontdek Megalithic Routes

Voor geïnteresseerden is het leuk om eens op de website te kijken. Laat je inspireren om eens over de grens te kijken en hunebedden en vergelijkbare monumenten te bezoeken in andere landen. Onderstaand filmpje geeft een beeld van Megalithic Routes.