Skip to main content

Green Key – duurzaamheid

Met het behalen van een Green Key-duurzaamheidscertificaat wordt zichtbaar dat het museum toekomstbestendig onderneemt. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven. Voor organisaties die meedoen aan het keurmerk geldt dat zij moeten voldoen aan alle verplichte normen en een aantal optionele normen.

De verplichte normen zijn basis MVO-normen, zoals het registreren en besparen van gas, water en elektra, het inkopen van schoonmaakmiddelen met een milieukeurmerk en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval.  De optionele normen gaan een stap verder. Hieronder vallen maatregelen zoals het gebruik maken van duurzame energie, een inclusief arbeidsbeleid of het scheiden van plastic.

 

Green Key en het Hunebedcentrum  

Sinds januari 2023 is het behalen van dit keurmerk een doel van het Hunebedcentrum. Dit doen wij door bijvoorbeeld het vervangen van lampen, het toepassen van waterfilters, duurzame inkoop, maar ook door samenwerkingen aan te gaan met organisaties die dezelfde doelen nastreven, bijvoorbeeld met Het Drentse Landschap en de Hondsrug UNSECO Global Geopark.

Daarnaast delen wij deze duurzame boodschap met onze bezoekers, vrijwilligers, leveranciers en andere betrokkenen om ook anderen te stimuleren om deze doelen na te streven. Dit doen wij op de website en via andere digitale kanalen, maar wij voeren ook het Green Key-logo op zichtbare plekken in het museum.

Download hier onze verklaring maatschappelijk verantwoord ondernemen.