Plan je bezoek

Het Hunebedcentrum voert de maatregelen door uit het museumprotocol van de Nederlandse Museumvereniging, dat aansluit bij de richtlijnen van het RIVM. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat je bezoek plezierig verloopt. Helaas is ons museum tot en 4 juni gesloten wegens de lockdown. Wel kun je in de weekenden een bezoek brengen aan ons Oertijdpark.

Boek hier je online-ticket vooraf
Plan hier je bezoek
Bezoekers dienen hun bezoek vooraf via deze website te boeken, ook als je al een ticket of Museumkaart hebt. Zo houden wij de bezoekaantallen onder controle. Per kwartier kunnen er kaartjes voor een bezoek  (in de duur van jouw bezoek ben je vrij) worden aangeschaft. U kunt dus geen entreebewijzen kopen aan de balie.
Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. 
Houd afstand

Blijf op minimaal anderhalf meter afstand van andere bezoekers en ons personeel. Met pijlen, borden en afscheidingen zorgen we ervoor dat je de afstand steeds kunt waarborgen.

Dringend verzoek tot dragen van mondmasker

Draag een mondmasker bij jullie bezoek, voor jouw en andermans veiligheid. Buiten mag het mondmasker af en ook wanneer je aan tafel zich in ons museumcafé, dan mag het masker af.
Vervoer
Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer en alleen met je eigen gezelschap (huishouden). In overleg met de gemeente hebben we op ons parkeerterrein geen anderhalf meter tussen de parkeerplekken, wel staan de fietsenrekken ver uit elkaar.

 

Entree en Winkel
Onderweg richting het Hunebedcentrum rijd je af op een T-splitsing. Minder valide bezoeker slaan hier links af en kunnen parkeren op de parkeerplaats de Bronnegerstraat en alle andere bezoekers slaan hier rechtsaf en parkeren op de parkeerplaats aan de Hunebedstraat.  De route naar de entreetent en de ingang worden, vanaf de parkeerplaats aangegeven met borden en pijlen. Om aan de RIVM-maatregelen te kunnen voldoen hebben we een andere ingang dan voorheen. Ook in de winkel is een duidelijke route aangegeven met pijlen. De betaling kan enkel met pin of contactloos.

Heb je vragen over jouw bezoek?
Neem dan contact op met ons!
Telefonisch: 0599236374
E-mail: communicatie@hunebedcentrum.nl

Wandelroute
Voor alle bezoekers van het Hunebedcentrum is er een vaste route die steeds wordt aangegeven met pijlen en borden. Dit geldt voor de route naar het museum, de routing in het museum, maar ook voor de routing op het Oertijdpark en naar het grootste hunebed D27.Voor mensen die enkel het grootste hunebed willen aanschouwen is er een aparte route aangegeven.
Activiteiten
Bij binnenkomst ontvang je een fiets- en wandelroute waarmee u, na je bezoek, de omgeving kunt verkennen.

 

Horeca
In ons museumcafé de Trechterbeker ben je van harte welkom voor koffie met gebak, een heerlijke lunch of een borrel. Het café werkt met een kaart en een afhaalbalie. Je vindt er verschillende soorten gebak, muffins, brownies en belegde broodjes. Vanwege de corona-maatregelen vragen we je de volgende instructies te volgen:
1. Neem met jouw gezelschap plaats aan één
van de tafels.
2. Bekijk de menukaart en maak je keuze.
3. Daarna gaat 1 persoon per gezelschap naar de balie om voor te bestellen. Namens het horecateam van het Hunebedcentrum
danken wij je voor jouw begrip!

 

Betaal met pin
Vanwege de risico’s vragen we iedere bezoeker in de winkel en het museumcafé te betalen met pin of contactloos te betalen.

Wij zorgen voor extra hygiëne

In en rondom het Hunebedcentrum dien je je aan dezelfde regels te houden als thuis of op straat. Was zoveel mogelijk jouw handen, nies of hoest in jouw ellenboog, snuit jouw neus in een papieren zakdoek en gooi deze onmiddellijk weg.
Het Hunebedcentrum zorgt voor meerdere desinfectiepunten. Ook zullen sanitaire voorzieningen en contactpunten extra vaak worden schoongemaakt.

Volg ons op onze sociale kanalen!