Skip to main content

Schenkingen en Legaten

Onze voorouders hebben hunebedden en grafheuvels ooit met veel zorg gemaakt ter nagedachtenis aan hun eigen voorouders. Wat er nog over is willen we graag bewaren voor toekomstige generaties. Het Hunebedcentrum is een stichting die meer dan 50 jaar geleden is opgericht met de bedoeling om de archeologische monumenten in Drenthe te bewaren door erover te communiceren en educatieve programma’s te maken.

Door uw steun kan Stichting Hunebedcentrum zich in blijven zetten om het archeologisch erfgoed van Drenthe te beschermen en behouden.  Via een nalatenschap of een schenking kunt u een belangrijke bijdrage leveren om dit doel te bereiken. We begrijpen dat uw dierbaren op de eerste plaats komen, maar Iedere bijdrage, groot of klein, voor het in stand houden van de archeologische monumenten in Drenthe is welkom. Hieronder staan enkele mogelijkheden waarop dat zou kunnen. Wilt u meer weten over onze Stichting? In onze organisatiebrochure leest u wat wij doen om onze stichtingsdoelen na te steven.

 

Zie HIER de brochure “Schenkingen en legaten”

 

Eenmalige donatie

Donaties kunnen direct worden overgemaakt naar: NL71 RABO 0309.2031.55, ten name van Stichting Hunebedcentrum, onder vermelding van ‘donatie’. Of u kunt een donatie doen via onze module op Geef.nl.

Projectmatig of thematisch

Graag treden wij met u in gesprek welk thema of project u zou willen steunen

Testament

In een testament bepaalt u zelf wie uw erfgenamen zijn en aan wie u wat nalaat. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw partner, familieleden of vrienden goed achterblijven. Daarnaast kunt u in uw testament een goed doel als (mede-)erfgenaam aanwijzen. Ook kunt u een executeur benoemen die uw nalatenschap afhandelt.

Legaat

Wanneer u een geldbedrag of bepaalde goederen, bijvoorbeeld een schilderij of een kunstobject wilt nalaten, dan kan dit via een
legaat.

Gegevens & ANBI

Wilt u de Stichting Hunebedcentrum opnemen in uw testament? Dan zijn de volgende gegevens van belang:
Stichting Hunebedcentrum
Bronnegerstraat 12
9531 TG Borger
KVK nummer: 41017666
ANBI/RSIN nummer: 004547779B01

Het Hunebedcentrum is een ANBI. Kijk hier voor meer informatie hierover.

Contact

Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk. Denkt u erover na om de Stichting Hunebedcentrum op te nemen in uw testament? Wilt u weten wat uw nalatenschap kan betekenen voor de oude monumenten in Drenthe? Ik ga graag met u in gesprek. Uiteraard is alles wat wij bespreken vertrouwelijk en bent u tot niets verplicht.

Harrie Wolters,
directeur Stichting Hunebedcentrum
t 06-42228181
e hwolters@hunebedcentrum.nl