Skip to main content

Gezellig, samen iets leren, samen iets doen!

Willen jullie reserveren of hebben jullie vragen, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via reserveringen@hunebedcentrum.nl of bel met 0599 236374. Graag 14 dagen van te voren reserveren. Wees er op tijd bij. Alle arrangementen zijn voor groepen vanaf 15 personen. 

Dagarrangement: Een prehistorisch samenzijn

Beleef een verrassende dag boordevol Oertijd. Na ontvangst en koffie volgt een museumbezoek op eigen gelegenheid waarin jullie kennis maken met de hunebedbouwers en hun imposante bouwwerken, gevolgd door een lekkere lunch. Jullie beleven de tijd van de prehistorische mens, door een bezoek aan het Oertijdpark. Dit kan eventueel aan de hand van onze Oerverhalenapp. Tussendoor hebben jullie tijd om even bij te kletsen, de expeditiepoort van De Hondsrug UNESCO Global Geopark te bezoeken en de keientuin verder te ontdekken. De borrel is rond 15:30 uur en vormt de afsluiting van de dag.

Programma

10.15 uur
Ontvangst met koffie of thee en appeltaart met slagroom of een hunebedje. Voor de kinderen is er ranja met een muffin.

11.00 uur
Film en museumbezoek op eigen gelegenheid. Eventueel met de multimedia audiotour via de Oerverhalenapp.

12.00 uur
Lunch inclusief Optimel, jus d’orange en karnemelk. 

13.30 uur
Bezoek Oertijdpark, de expositie van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, de Keientuin en het grootste hunebed van Nederland.

15.30 uur
Borrel in het Trechterbekercafé.

16.30 uur
Einde programma.

Prijs volwassene: € 55,00 p.p. (met museumkaart € 44,00 p.p.)
Prijs kind 4-11 jaar: € 30,50 p.p. (met museumkaart € 25,00 p.p.)
Kinderen tot en met 3 jaar gratis.

Familiearrangement: Samen in de Oertijd

Dit programma geeft jullie volop de gelegenheid om elkaar weer te zien en bij te praten tijdens een gevarieerde dag voor iedereen. Samen ontdekken jullie de Oertijd, genieten jullie van een heerlijke lunch, leren jullie alles over de hunebedbouwers en aanschouwen jullie het grootste hunebed van Nederland. Jullie beleven de tijd van de prehistorische mens door een bezoek aan ons Oertijdpark, eventueel aan de hand van onze Oerverhalenapp. 

Programma

10.15 uur
Ontvangst met koffie of thee en appeltaart met slagroom of een hunebedje. Voor de kinderen is er ranja met een muffin. 

11.00 uur
Film en museumbezoek op eigen gelegenheid. Eventueel met de multimedia audiotour via de OerverhalenApp.

12.00 uur
Lunch inclusief Optimel, jus d’orange en karnemelk. 

14.00 uur
Bezoek Oertijdpark, de expositie van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, de Keientuin en het grootste hunebed van Nederland.

Prijs volwassene: € 42,00 p.p. (met museumkaart € 31,00 p.p.)
Prijs kind 4-11 jaar: € 23,50 p.p. (met museumkaart € 18,00 p.p.)
Kinderen tot en met 3 jaar gratis.

Groepstarieven
Voor groepsbezoeken en familiedagen hanteert het Hunebedcentrum speciale tarieven vanaf 15 personen.
Prijs volwassene: € 12,00 p.p.
Prijs kind 4-11 jaar: € 6,00 p.p.
Kinderen tot en met 3 jaar: Gratis
Museumkaarthouders: Gratis
Rondleidingen
Het Hunebedcentrum beschikt over enthousiaste museumgidsen die je graag rondleiden door de vaste expositie, langs het grootste hunebed en het Oertijdpark. Rondleidingen in het Engels, Duits en zelfs het Drents behoren tot de mogelijkheden. Een rondleiding duurt 60 tot 75 minuten, afhankelijk van de wensen van het gezelschap. Een rondleiding is alleen mogelijk op aanvraag.
Prijs rondleiding: € 37,50 per 20 personen.

Excursies

Wil je met een eigen groep op stap in Drenthe of in de omgeving van het Hunebedcentrum? Op de website van Het Drentse Landschap Activiteitenoverzicht – (drentslandschap.nl) vind je een overzicht met activiteiten in de omgeving. Je kunt ook direct een excursie voor een groep aanvragen via h.schipper@drentslandschap.nl. Wil je een bezoek aan het Hunebedcentrum combineren met een excursie in de omgeving neem dan contact op met reservingen@hunebedcentrum.nl om de mogelijkheden te bespreken. Elke aanvraag is maatwerk, er is op voorhand dus nog niet te zeggen of jouw gekozen datum door kan gaan. Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden. Voor een excursie op verzoek vragen wij een bijdrage.

Wil je reserveren of heb je vragen, neem dan gerust contact op met de afdeling reserveringen. Dat kan via reserveringen@hunebedcentrum.nl of 0599-236374.
Graag 14 dagen van te voren reserveren. Alle arrangementen zijn voor groepen vanaf 15 personen.