Skip to main content

Adres, route & parkeren

Bezoekadres: Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger
Kantooradres: Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger
Postadres: Hunebedcentrum, Postbus 25, 9530 AA Borger
T: +31 (0) 599 – 236 374
E: info@hunebedcentrum.nl

Wegwerkzaamheden

In de weekenden van juni vinden er maai- en onderhoudswerkzaamheden langs provinciale wegen plaats. Een deel van de enkelbaans wegen de N34, N381 en N391 gaat in beide richtingen dicht voor de veiligheid van weggebruikers en wegwerkers. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via aansluitende provinciale wegen. Dit wordt ter plaatse met borden aangegeven. Daarnaast gaat de Slenerweg bij Klijndijk in september dicht.

De N34 is dicht:

  • tussen Emmen (N381/aansluiting met de Frieslandroute) en Gieten en tussen verkeerplein Gieten en De Punt (aansluiting met de A28): vrijdag 7 juni van 19.00 uur tot zaterdag 8 juni 6.00 uur
  • tussen de provinciegrens met Overijssel en Coevorden-Noord: vrijdag 16 juni van 19.00 uur tot zaterdag 17 juni 3.00 uur

Parkeren

Bij het Hunebedcentrum kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Hunebedstraat (volg de borden Museum). Aan de Bronnegerstraat 12 bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen.

Van mei tot en met september kunt u niet langs de Bronnegerstraat parkeren in verband met een parkeerverbod.

Bussen kunnen hun passagiers uit laten stappen aan de Bronnegerstraat (busuitstapplaats) en vervolgens doorrijden naar de busparkeerplaats aan de Hunebedstraat. Dit is ook de instapplaats voor passagiers na afloop van het bezoek aan het Hunebedcentrum.

Plan uw reis met OV

Het Hunebedcentrum is bereikbaar via het openbaar vervoer, via de buslijnen 300, 305, 59 en 24.

Vanuit Groningen en Emmen kunt u de bussen 300, 305 en 59 via Borger nemen. U stapt uit bij de halte “P+R Borger”. Het is daarna nog een klein kwartier lopen.

Vanaf Assen kunt u met de buslijn 24 naar Borger reizen. Vanaf de halte “Borger Centrum” is het een klein kwartier lopen naar het Hunebedcentrum.

Mindervaliden

Het Hunebedcentrum is geschikt voor rolstoelgebruikers. Een aantal rolstoelen en rollators is beschikbaar voor bezoekers. U kunt deze telefonisch of via e-mail reserveren. Daarnaast beschikt het Hunebedcentrum over een speciale parkeerplaats voor invaliden aan de Bronnegerstraat 12.