Adres, route & parkeren

Bezoekadres: Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger
Kantooradres: Hunebedcentrum, Bronnegerstraat 12, 9531 TG Borger
Postadres: Hunebedcentrum, Postbus 25, 9530 AA Borger
T: +31 (0) 599 – 236 374
E: info@hunebedcentrum.nl

Omleiding tot 10 december

De hoofdstraat noord ligt er in Borger-centrum uit wegens wegwerkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat je niet meer via de normale routing het Hunebedcentrum kunt bezoeken. Hieronder staat een kaartje van de huidige route naar het Hunebedcentrum. Mocht je google-maps gebruiken, dan geeft deze de route al juist aan. Zie kaartje hieronder voor de route.

Routeomschrijving 

Zwolle
Vanaf de richting Zwolle volg je de A28. Op knooppunt Hoogeveen volg je de A37, E233 richting Emmen. Ga rechtdoor de E233 (A37, E233) op (na 1.2 km) richting Emmen. Volg na 22 km op het knooppunt Holsloot de N34 richting Emmen. Ga rechtdoor het Holsloot (N34) op (na 1.4 km) richting Emmen. Ga rechtdoor de Borgerderweg (N34) op (na 18 km) richting Borger. Ga rechtdoor de Odoornerstraat (N34) op (na 2.2 km) richting Borger. Ga rechtdoor de Rijksweg (N34) op (na 2 km) richting Borger. Ga na 3.2 km rechtsaf de Provinciale weg op richting Borger. Neem na 350 m de derde afslag op de rotonde (de Hoofdstraat). Ga na 500 m rechtsaf de Hunebedstraat op. Na 800 meter ben je gearriveerd. De parkeerplaats bevindt zich aan de linkerkant van de weg.

Groningen
Vanaf Groningen gaat u rechtdoor de A28 (E232) op richting Assen/Emmen. Neem na 10 km afslag Zuidlaren[afslag 36] richting Zuidlaren en voeg in op de N34 richting Emmen/Gieten. Neem na 25 km de afslag Borger. Neem op de rotonde de 3e afslag naar Borgerveldweg/N374. Neem na 350 m de derde afslag op de rotonde (de Hoofdstraat). Ga na 500 m rechtsaf de Hunebedstraat op. Na 800 meter ben je gearriveerd. De parkeerplaats bevindt zich aan de linkerkant van de weg.

Assen
Vanaf Assen voeg je in op de N33 richting Rolde/Veendam. Neem na 6 km afslag Rolde/Borger. Neem op de rotonde de 2e afslag naar Borger (Borgerderstraat/N857). Neem op de rotonde de 3e afslag naar Borger. Neem op de volgende rotonde de tweede afslag naar Borger. Neem nogmaals op de volgende rotonde de tweede afslag naar Borger. Neem na 350 m de derde afslag op de rotonde (de Hoofdstraat). Ga na 500 m rechtsaf de Hunebedstraat op. Na 800 meter ben je gearriveerd. De parkeerplaats bevindt zich aan de linkerkant van de weg.

Parkeren

Bij het Hunebedcentrum kunt u parkeren op de parkeerplaats aan de Hunebedstraat (volg de borden Hoofdingang). Aan de Bronnegerstraat 12 bevinden zich twee invalidenparkeerplaatsen. Daarnaast kunt u tevens parkeren bij Tuin & Hof en vervolgens via het Mammoetpad richting Hunebedcentrum te wandelen! Het adres van Tuin& Hof is De Baander 2, 9531 MC in Borger.

Van mei tot en met september kunt u niet langs de Bronnegerstraat parkeren in verband met een parkeerverbod.

Bussen kunnen hun passagiers uit laten stappen aan de Bronnegerstraat (busuitstapplaats) en vervolgens doorrijden naar de busparkeerplaats aan de Hunebedstraat. Dit is ook de instapplaats voor passagiers na afloop van het bezoek aan het Hunebedcentrum.

Plan uw reis met OV

Het Hunebedcentrum is bereikbaar via het openbaar vervoer, via de buslijnen 300, 305, 59 en 24.

Vanuit Groningen en Emmen kunt u de bussen 300, 305 en 59 via Borger nemen. U stapt uit bij de halte Borger Rotonde. Het is daarna nog een klein kwartier lopen.

Vanaf Assen kunt u met de buslijn 24 naar Borger reizen. Vanaf de halte Borger Rotonde is het een klein kwartier lopen naar het Hunebedcentrum.

Mindervaliden

Het Hunebedcentrum is geschikt voor rolstoelgebruikers. Een aantal rolstoelen en rollators is beschikbaar voor bezoekers. U kunt deze telefonisch of via e-mail reserveren. Daarnaast beschikt het Hunebedcentrum over een speciale parkeerplaats voor invaliden aan de Bronnegerstraat 12.