Skip to main content

Welkom in de oerprovincie van Nederland

Drenthe wordt ook wel de oerprovincie van Nederland genoemd. Dat is niet voor niets. Het gebied ligt vol met prehistorische plekken en verhalen. Nergens anders in Nederland voel je het verre verleden van onze voorouders zoals in Drenthe. Daarbij kun je denken aan de hunebedden, maar ook aan de honderden grafheuvels, de oude karrensporen, de galgenbergen, oude dorpen en meer.

Maar oer staat ook voor de natuur, voor stoere activiteiten, voor oorspronkelijk, voor gastvrijheid, voor een schone en gezonde omgeving, waar je nog pure lucht kunt inademen en waar je weer tot rust komt.

Ontdek de oerprovincie al wandelend, fietsend, te paard of op een andere manier. Overnacht eens op een bijzondere plek op de heide, in het bos , in het veengebied of op een van de vele andere bijzondere plekken.

Wil je meer weten over wat er te doen is in Drenthe en ben je nieuwsgierig geworden waar je kunt overnachten, waar je een mooie wandeling of fietstocht kunt maken, waar je lekker kunt eten of een attractie of museum kunt bezoeken dan nodigen we je uit om op de website van Drenthe te kijken. Hier kun je onze mooie oerprovincie ontdekken en het zelf ervaren.