Archeologie in Nederland

Nederland kent een rijke prehistorie. Door de bodemgesteldheid is er veel bewaard gebleven uit de oudheid waardoor archeologen een goed beeld van het verleden hebben kunnen reconstrueren. In het Hunebedcentrum is een klein deel van de totale geschiedenis van Nederland te zien maar er is uiteraard nog veel meer. Ben je geïnteresseerd in het grote verhaal van de prehistorie van Nederland dan verwijzen we je graag naar een van de websites die er op het web te vinden zijn.

Actief deelnemen als amateur archeoloog

Ben je amateur archeoloog en wil je actief deelnemen aan de archeologie dan is de Archeologie Werkgroep Nederland wellicht iets voor je. Voor meer informatie zie de website van de AWN.

Online magazine

Het Archeologiemagazine is een magazine die ook op het web een online versie heeft. Er worden regelmatig interessante artikelen geplaatst.  Klik hier.

Een ander magazine is Archeologie Nederland.

Beleid en nieuws van de Rijksdienst van het Cultureel Erfgoed

Op de site archeologieinnederland  is veel te vinden over het beleid rondom archeologie, rapporten van archeologische opgravingen, nieuwe vondsten en meer.

Binnen deze site is een afdeling over kaarten en bronnen met betrekking tot de archeologie van Nederland. Klik hier.

Het Rijksmuseum voor Oudheden heeft veel topvondsten in de collectie. Via hun website is het een en ander te vinden. Klik hier.

Archeologie op de kaart

De belangrijkste archeologische vindplaatsen zijn op een kaart van Nederland gezet. Klik hier