Vrijwilligerswerk bij het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. Op verschillende plekken in het museum kunnen vrijwilligers aan de slag in een inspirerende, culturele omgeving en een prettige sfeer.
Er is voor elk wat wils. Heb je een binding met de prehistorie of zoek je gewoon een zinvolle dagbesteding? Je motivatie en enthousiasme zijn het belangrijkst.

Hieronder staan onze vacatures voor vrijwilligers beschreven. Wil je reageren of eerst meer informatie?
Neem dan contact op met Maurice Weekhout (per e-mail mweekhout@hunebedcentrum.nl of per telefoon 0599-236374).

Vacatures

Groene vingers of interesse in oude ambachten?
Groene vingers, interesse in oude ambachten of gewoon zin om lekker aan de slag te gaan? Bij de werkgroepen textiel, glas, metaal, hout, voedsel, vuursteen, beenbewerking en de prehistorische tuinen is er plek voor enthousiastelingen. Op eigen initiatief ga je bezig met deze materialen of in de tuinen zoals het in de prehistorie ook ging. Af en toe zal je in gepaste kleding rondlopen in het Oertijdpark en beantwoord je vragen van de gasten.

Aan de slag in het Oertijdpark als oermens?
Altijd al eens in een andere tijd willen leven? Dat kan in het Oertijdpark! Als vrijwilliger leef je een dag in de prehistorie. In prehistorische kleding en met prehistorisch gereedschap beleef je zelf hoe het is om een dag in het verleden te leven, en je vertelt en demonstreert aan de gasten hoe het leven ging in die tijd.

Rondleider, museumdocent of docent op locatie
Als rondleider of museumdocent geef je schoolklassen de dag van hun leven! Aan de hand van mooie voorwerpen en museumstukken geef je een spannende les of rondleiding over de prehistorie. Naast schoolklassen kan je ook gewone groepen rondleiden. Krijg jij energie van lesgeven, en zorg je graag voor nieuwe inzichten? Dan is dit wat voor jou!

Docent op locatie
Breng jij de prehistorie mee het leslokaal in? Het Hunebedcentrum zoekt vrijwilligers die graag les geven aan groepen, en dat op locatie willen doen. Geef jij de schoolklas een les om nooit te vergeten?

De paden op, de lanen in als fiets- of wandelgids
Ben je een echt buitenmens, en hou je ervan om groepen geïnteresseerden iets nieuws te leren? Dan is gids zijn bij het Hunebedcentrum wat voor jou! Op de fiets of wandelend neem je een groep mee voor een tocht onder begeleiding. Onderweg geef je uitleg over al het moois dat te zien is in het Hondsruggebied, met nadruk op de prehistorie.

Gastheer/Gastvrouw
Ben jij veelzijdig, pro-actief, sociaal en gastvrij? Dan ben jij misschien de gastheer of gastvrouw die wij zoeken!
De gastheer of gastvrouw loopt rond op het terrein van het Hunebedcentrum en verwelkomt gasten, wijst ze de weg en beantwoordt vragen. Ook kan de gastheer/-vrouw informatie geven over de activiteiten die plaatsvinden.
Wanneer het erg druk is, kan eventueel ook advies gegeven worden wat de gast het eerste kan bezoeken, om zo de grootste drukte te vermijden. Ook eventuele problemen of onduidelijkheden lost de gastheer/-vrouw op. Kortom: een erg veelzijdige plek om te werken!