Skip to main content

Wandelroutes van partners

Zwerfsteenpad (Hunebedcentrum, de gemeente Borger-Odoorn, de gebiedscommissie Voorste Diep, de Harm Tiesingstichting, het Recreatieschap Drenthe en het CBK)

De route gaat door en langs het dorp Borger en vermeldt wetenswaardigheden over bijzondere plekken. Via een QR-code wordt de mogelijkheid geboden om extra (virtuele) informatie te verwerven en te reageren. De hele route bedraagt 13 km (één rondje van 5 kilometer en één rondje van 8 kilometer). Knooppunt vormt het multifunctionele knooppunt bij N34.
De speciale bewegwijzering is ontworpen door mevrouw Wil Tomassen. Haar ontwerp werd door de bevolking van Borger uit een voordracht van drie gekozen. De route is zonder routekaart te lopen door de opvallende bewegwijzering: de steenmannetjes.

Hunebedpad

Een meerdaagse wandeling van ca. 263,5 km. U komt langs alle hunebedden in de provincie Drenthe en één in de provincie Groningen. Klik hier voor meer informatie: Hunebedpad

Bijvoetpad (ANWB-bewegwijzerde Wandelroute)

Start : Hunebedcentrum in Borger
Afstand : 14 km
Omgeving : Borger, Bronneger en Drouwen
U start bij het grootste Hunebed van Drenthe en wandelt door de prachtige omgeving naar Drouwen, onderweg heeft u de mogelijkheid om via een zandpad naar de hunebedden bij Bronneger te wandelen. Er liggen hier maar liefst 3 bij elkaar. Vanaf Drouwen loopt u via het Drouwenerzand ( waar u nog jeneverbessen tegenkomt ) naar Bronneger, een lieflijk dorp met oude boerderijen. Via het stroomdal van de Hunze komt u weer  in Borger.
Download de route via www.drenthe.nl. U kunt deze route bestellen via : www.webshopdrenthe.nl

Van Borger naar Buinen en terug (Drents Landschap – Een eindje om met Het Drentse Landschap – Wandelroute 37)

Start : Hunebedcentrum in Borger
Afstand : 12 km
Omgeving : Borger en Buinen
Tussen Borger en Buinen ligt op de hellingen van de Hondsrug een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. De acht hunebedden waar deze route u langs voert, bewijzen dat dit oude boerenlandschap minstens 5000 jaar oud is. De wandeling brengt u langs plekken met schitterende vergezichten vanaf de hoge velden en essen over het Hunzedal.
Download de route via http://www.drentslandschap.nl/. 

Actief op stap in Drenthe

In heel Drenthe zijn archeologische fiets- en wandelroutes te maken. De routes zijn te verkrijgen in het Hunebedcentrum.

De Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten geeft archeologische wandel- en fietsroutes uit. De routegidsjes besteden uitgebreid aandacht aan de archeologie van het betreffende gebied.

Rolde, wandeling van 12 kilometer over Kampsheide en Balloërveld, € 3,50
Anloo, wandeling van 9 kilometer door De Strubben/Kniphorstbos, € 2,50
Rond het Eppiesberje, een wandeling langs 5000 jaar Drentse geschiedenis, Odoorn, € 4,31
Gieten-Eext, fiets- en wandelroute door en rondom Gieten en Eext, de fietsroute is 15 kilometer, de wandelroute is 10 kilometer, € 6,00
Wandel- en fietsroute Dwingeloo, Lhee en Smilde, € 6,00

Meer wandelroutes en informatie?
Ontdek dan de omgeving via Drenthe.nl