Skip to main content

Veel gestelde vragen

Wat zijn de entreeprijzen van het Hunebedcentrum?

Klik hier voor de prijzen.

Waar ligt het Hunebedcentrum?

Het Hunebedcentrum ligt in het Drentse plaatsje Borger in het schitterende Hondsruggebied. Als u het Hunebedcentrum wilt bezoeken, kunt je het beste als adres Hunebedstraat 27 invoeren, je arriveert dan bij de parkeerplaats. Ben je minder valide, voer dan Bronnegerstraat 12 in. Klik hier voor de adresgegevens.

Is het Hunebedcentrum toegankelijkheid voor mindervaliden?

Het Hunebedcentrum is geschikt voor rolstoelgebruikers, een aantal rolstoelen en rollators zijn beschikbaar voor bezoekers. Je kunt deze telefonisch of via e-mail reserveren. Daarnaast beschikt het Hunebedcentrum over een speciale parkeerplaats voor invaliden aan de kant van de Bronnegerstraat 12.

Mogen begeleiders van mensen die niet zelfstandig komen het museum gratis bezoeken?

Voor mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mag één begeleider gratis mee. Een begeleiderkaartje kan opgehaald worden bij de kassa.

Is het Hunebedcentrum toegankelijkheid voor honden? Zijn geleidehonden toegestaan?

Honden zijn in het museum, het Oertijdpark, het Kenniscentrum, de museumwinkel en het museumcafé niet toegestaan. De keientuin en het terras zijn vrij toegankelijk voor honden. Bij de museumingang zijn speciale punten gecreëerd waar je jouw hond kunt vastzetten. Drinkbakken staan klaar. Geregistreerde geleide- en hulphonden zijn toegestaan in het Hunebedcentrum.

Heeft het Hunebedcentrum faciliteiten voor wandelaars en fietsers?

Vanuit het Hunebedcentrum zijn diverse wandel- en fietsroutes te maken. Ze zijn gratis te vinden op onze website.

Het Hunebedcentrum beschikt over een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Dit oplaadpunt is te vinden aan de zijkant van het Kenniscentrum en is te herkennen aan het bord ‘ION ENERGY INSIDE oplaadpunt’.

Tot wanneer is mijn abonnement (Vriend van HC of van het JAC) geldig?

Als volwassene kun je Vriend van het Hunebedcentrum worden en als kind van 4 t/m 12 jaar kun je lid worden van de Jonge Archeologen Club (JAC). Naast een jaar lang gratis het museum bezoeken, krijgen abonnementhouders met regelmaat nieuws en korting bij de activiteiten en evenementen.
Je hebt alle openingsdagen toegang vanaf de datum dat je het abonnement aanschaft.

Hoe kom ik met de auto of het openbaar vervoer naar het Hunebedcentrum?

Op onze pagina Routebeschrijving vind je alle informatie hoe je met de auto het museum kunt bereiken. Ook vind je informatie omtrent het parkeren. Klik hier voor de route.