Skip to main content

Tuinier liefhebbers gezocht!

In het Oertijdpark van het Hunebedcentrum werken we veel met natuurlijke materialen en verbouwen we enkele gewassen zoals vlas, rogge en boekweit. Het Oertijdpark groeit en bloeit dwars door de seizoenen en heeft liefde en aandacht nodig. Het is prehistorisch tuinieren en creatief hovenieren. Wij zoeken nieuwe vrijwilligers die zich willen aansluiten bij de tuingroep van het Hunebedcentrum.

Het Hunebedcentrum heeft 3 kleine akkertjes, te vinden bij de steentijd, bronstijd en ijzertijd boerderijen in ons Oertijdpark. Op deze kleine akkercomplexen verbouwen wij granen en cultuurgewassen die in dezelfde prehistorische periodes al werden verbouwd in Nederland.

Wie zoeken we?

Heb jij groene vingers en vind jij het leuk om in een unieke setting van een prehistorisch park aan de slag te gaan? Dan is dit echt iets voor jou. Je bent onderdeel van een werkgroep met een voorliefde voor de natuur. Daarnaast is er de mogelijkheid om je te verdiepen in de oudste plantensoorten van Nederland.

Wij zoeken vrijwilligers die ééns per week bij het Hunebedcentrum bijeenkomen en zich jaarrond bekommeren om begroeiing van de akkercomplexen. Dit wordt in samenwerking gedaan met de technische dienst van het Hunebedcentrum.

Wie zijn wij?

Het Hunebedcentrum is een educatieve stichting, een museum, een kenniscentrum en een toeristische attractie ineen. Zo’n 180 mensen zijn betrokken bij het Hunebedcentrum. Allerlei functies en specialismen komen samen om het verhaal van de hunebedbouwers te vertellen. Per jaar ontvangen wij ongeveer 90.000 bezoekers. Gezinnen, groepsreizen, schoolklassen en (buitenlandse) toeristen. Zonder vrijwilligers zou het Hunebedcentrum niet kunnen bestaan. Als organisatie zijn wij divers, inclusief en dynamisch.

Iets voor jou?

Mail dan een korte motivatie naar Maurice Weekhout via vrijwilligers@hunebedcentrum.nl. Daarna nemen we contact met je op om een kennismakingsgesprek te plannen. Voor vragen kun je contact opnemen met Maurice Weekhout, tel. 0599 – 236374.

Terug naar vacatures