Skip to main content

Stage Edcuatie

De afdelingen communicatie en educatie zijn bezig om deze informatie voorziening te updaten en verbeteren. Het multimediale en digitale systeem dat wij nu al gebruiken (onze Oerverhalen-toepassing), krijgt daarin een grotere rol.

Binnen dit systeem is het straks ook mogelijk om een aparte spel/speurtocht-route voor kinderen toe te voegen. Het Hunebedcentrum is een door kinderen (4 tot en met 12 jaar) beoordeeld kidsproof museum. Dit is een belangrijke doelgroep die het museum in de vakantie veelvuldig weet te vinden (met ouders, gezin of opa en oma).

Vanaf 1 november is het mogelijk om in de vorm van een stageopdracht deze route te ontwikkelen in samenwerking met de afdelingen educatie en communicatie. Je start met het uitdenken van een concept en gaat verder met de praktische uitwerking binnen de mogelijkheden van het systeem.

Tijdens deze stage doe je ervaring op in het verwerken van wetenschappelijke archeologische informatie tot een passend product voor een bepaalde doelgroep. Tot slot krijg je door de opdracht en het werken op kantoor in het Hunebedcentrum (twee dagen per week) een kijkje in de wereld van publieksarcheologie en musea.

Wie zoeken wij?

Voor deze stageopdrachten zoeken wij een archeologiestudent aan het einde van zijn/haar HBO opleiding of op Bachelor of Masterniveau.

Over het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum is veel meer dan een museum. Het Hunebedcentrum is een educatieve stichting, een museum, een kenniscentrum en een toeristische attractie ineen. We willen het Drentse archeologisch erfgoed behouden en beschermen door educatie en communicatie in te zetten. Omdat we ervan overtuigd zijn dat je kennis van het landschap en zijn geschiedenis nodig hebt om je te realiseren hoezeer ze onze zorg waard zijn

Meer dan 200 mensen zijn betrokken bij het Hunebedcentrum, waarvan het grootste deel op vrijwillige basis. Allerlei functies en specialismen komen samen om het verhaal van de hunebedbouwers te vertellen. Per jaar ontvangen wij ongeveer 90.000 bezoekers. Gezinnen, groepsreizen, schoolklassen en (buitenlandse) toeristen. Zonder vrijwilligers zou het Hunebedcentrum niet kunnen bestaan. Als organisatie zijn wij divers, inclusief en dynamisch.

Meer informatie over het project? Neem dan contact op met rscharff@hunebedcentrum.nl.

Terug naar stages