Skip to main content

Een keigave schoolreis!

Dagelijks kun je een schoolreis boeken. Voor programma’s van een dagdeel kun je kijken onder Oerschool. We bieden diverse programma’s aan met of zonder begeleiding. In de Oerschool is ook lesmateriaal te vinden.
We bieden een dagvullend programma aan van 10 uur tot en met 16 uur. De leerlingen maken een rondgang door het museum en over het buitenterrein. Op vaste plaatsen zullen rondleiders een interessant verhaal vertellen over de specifieke plek en binnen dit verhaal is er ruimte voor een actieve rol van de kinderen. Op diverse locaties zullen de leerlingen actief aan de slag gaan. Vragen die daarbij worden gesteld zijn: hoe maal ik graan, hoe maak ik een amulet, hoe bak ik een broodje, hoe gaat speerwerpen, etc. Indien nodig kunnen we het inkorten of aanpassen door later of eerder te beginnen.
Programma:
10.00 – 12.00 uur – Ontvangst, film, hunebedles en rondleiding Speuren naar de Hunebedbouwers.
12.00 uur – lunch bij het Steentijdhuis. De kinderen worden ook uitgedaagd tot het eten van prehistorisch voedsel. Eventueel een spel.
13.30 uur – broodje bakken – speerwerpen – boogschieten-armbandje maken. Bij slecht weer in het museum armbandje maken, trechterbeker kleien, rotsschildering maken, amulet maken.
15.30 uur – afsluiting en vertrek.

Prijzen en reserveren

Basisscholen
€10,- p.p. (inclusief entree basisonderwijs)

Voorgezet Onderwijs
€12,50 p.p. (inclusief entree VO)

Wilt u reserveren of meer informatie opvragen, mail dan naar reserveringen@hunebedcentrum.nl