Skip to main content

Een keigave schoolreis in Drenthe!

Ben je op zoek naar een unieke en leerzame schoolreis in Drenthe? Het Hunebedcentrum biedt een onvergetelijke ervaring voor leerlingen van alle leeftijden. Onze schoolreisprogramma’s zijn ontworpen om kinderen actief te betrekken en hen een diepgaande kennis van de prehistorie te geven. 

Oerschool Programma’s  

Dagelijks kun je een schoolreis boeken bij het Hunebedcentrum. Voor programma’s van een dagdeel kun je kijken onder Oerschool. We bieden diverse programma’s aan met of zonder begeleiding. In de Oerschool is ook lesmateriaal te vinden om het leerproces te ondersteunen. 

Dagvullend Programma 

We bieden een dagvullend programma aan van 10 uur tot en met 16 uur. De leerlingen maken een rondgang door het museum en over het buitenterrein. Op vaste plaatsen zullen rondleiders een interessant verhaal vertellen over de specifieke plek en binnen dit verhaal is er ruimte voor een actieve rol van de kinderen. Op diverse locaties zullen de leerlingen actief aan de slag gaan. Vragen die daarbij worden gesteld zijn: hoe maal ik graan, hoe maak ik een amulet, hoe bak ik een broodje, hoe gaat speerwerpen, etc. Indien nodig kunnen we het inkorten of aanpassen door later of eerder te beginnen. 

Programmaoverzicht: 

  • 10.00 – 12.00 uur – Ontvangst, film, hunebedles en rondleiding “Speuren naar de Hunebedbouwers”. 
  • 12.00 uur – Lunch bij het Steentijdhuis. De kinderen worden ook uitgedaagd tot het eten van prehistorisch voedsel. Eventueel een spel. 
  • 13.30 uur – Broodje bakken, speerwerpen, boogschieten, armbandje maken. Bij slecht weer in het museum armbandje maken, trechterbeker kleien, rotsschildering maken, amulet maken. 
  • 15.30 uur – Afsluiting schoolreis en vertrek. 

Prijzen en reserveren

Basisscholen 

€10,- p.p. (inclusief entree basisonderwijs)
Voor het schooljaar 2024/2025 bedragen de kosten 12,00 euro per leerling en begeleider

Voortgezet Onderwijs 

€12,50 p.p. (inclusief entree VO)
Voor het schooljaar 2024/2025 bedragen de kosten 14,50 euro per leerling en begeleider

Wilt u reserveren of meer informatie opvragen, mail dan naar reserveringen@hunebedcentrum.nl. 

Met een bezoek aan het Hunebedcentrum, verzekerd van een educatieve en avontuurlijke dag voor alle leerlingen. Boek nu een onvergetelijke schoolreis in Drenthe! 

 

 

Schoolreis in Drenthe hunebedcentrum