Skip to main content

Samen veilig naar het Hunebedcentrum

Het Hunebedcentrum voert de maatregelen door uit het museumprotocol van de Nederlandse Museumvereniging, dat aansluit bij de richtlijnen van het RIVM. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat je bezoek plezierig verloopt. Helaas zijn we tot en met 9 juni gesloten wegens de lockdown.

Oertijdpark nu in het weekend geopend

Bestel hier uw Oertijdparktickets! Plan hier je bezoek

Wij zorgen voor 1,5 meter afstand tussen de gezelschappen

Houd afstand
Blijf op minimaal anderhalf meter afstand van andere bezoekers en ons personeel. Met pijlen, borden en afscheidingen zorgen we ervoor dat je de afstand steeds kunt waarborgen.

Dringend verzoek tot dragen van mondmasker
Draag een mondmasker bij jullie bezoek, voor jouw en andermans veiligheid. Buiten mag het mondmasker af en ook wanneer je aan tafel zich in ons museumcafé, dan mag het masker af.

Vervoer
Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer en alleen met je eigen gezelschap (huishouden). In overleg met de gemeente hebben we op ons parkeerterrein geen anderhalf meter tussen de parkeerplekken, wel staan de fietsenrekken ver uit elkaar.

Entree en Winkel
Onderweg richting het Hunebedcentrum rijd je af op een T-splitsing. Minder valide bezoeker slaan hier links af en kunnen parkeren op de parkeerplaats de Bronnegerstraat en alle andere bezoekers slaan hier rechtsaf en parkeren op de parkeerplaats aan de Hunebedstraat.  De route naar de entreetent en de ingang worden, vanaf de parkeerplaats aangegeven met borden en pijlen. Om aan de RIVM-maatregelen te kunnen voldoen hebben we een andere ingang dan voorheen. Ook in de winkel is een duidelijke route aangegeven met pijlen. De betaling kan enkel met pin of contactloos.

Wandelroute
Voor alle bezoekers van het Hunebedcentrum is er een vaste route die steeds wordt aangegeven met pijlen en borden. Dit geldt voor de route naar het museum, de routing in het museum, maar ook voor de routing op het Oertijdpark en naar het grootste hunebed D27.

Voor mensen die enkel het grootste hunebed willen aanschouwen is er een aparte route aangegeven.

Activiteiten
Elke dag zullen er vertellingen en kleine demonstraties van prehistorische ambachten en technieken plaatsvinden op ons Oertijdpark. Je kunt ook speurtocht museum volgen. Bij binnenkomst ontvang je een fiets- en wandelroute waarmee u, na je bezoek, de omgeving kunt verkennen.

Horeca
In ons museumcafé de Trechterbeker ben je van harte welkom voor koffie met gebak, een heerlijke lunch of een borrel. Het café werkt met een kaart en een afhaalbalie. Je vindt er verschillende soorten gebak, muffins, brownies en belegde broodjes.

Vanwege de corona-maatregelen vragen
we je de volgende instructies te volgen:
1. Neem met jouw gezelschap plaats aan één
van de tafels.
2. Bekijk de menukaart en maak je keuze.
3. Daarna gaat 1 persoon per gezelschap naar de balie om voor te bestellen.

Namens het horecateam van het Hunebedcentrum
danken wij je voor jouw begrip!

Betaal met pin
Vanwege de risico’s vragen we iedere bezoeker in de winkel en het museumcafé te betalen met pin of contactloos te betalen.

Wij zorgen voor extra hygiëne

In en rondom het Hunebedcentrum dien je je aan dezelfde regels te houden als thuis of op straat. Was zoveel mogelijk jouw handen, nies of hoest in jouw elleboog, snuit jouw neus in een papieren zakdoek en gooi deze onmiddellijk weg.
Het Hunebedcentrum zorgt voor meerdere desinfectiepunten. Ook zullen sanitaire voorzieningen en contactpunten extra vaak worden schoongemaakt.

Heb je vragen over jouw bezoek?
Neem dan contact op met ons!
Telefonisch: 0599236374
E-mail: communicatie@hunebedcentrum.nl

Vragen bij data-lek Ticketcounter

Deze Q&A kan worden gebruikt om de meest gestelde consumentvragen aan de telefoon te beantwoorden en/of door deze op de website te plaatsen.

Wat is er precies gebeurd?
Ticketcounter, de partij die onze online ticketing verzorgt, heeft officieel bekendgemaakt dat er door een menselijke fout in hun organisatie persoonsgegevens zijn gelekt.

Het betreft persoonsgegevens van mensen die online tickets bij en/of abonnementen bij ons hebben gekocht via het systeem van Ticketcounter.

Wat heeft Ticketcounter gedaan, zodra dit nieuws bekend werd?
Ticketcounter heeft direct alles op alles gezet om het lek te vinden. Dat is gevonden en is direct dichtgezet. Daarmee is het probleem opgelost en is er geen vervolgactie meer nodig. Ticketcounter heeft al haar klanten geïnformeerd en een melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens gemaakt.

Om welke gegevens gaat het precies?
Het betreft persoonsgegevens van minimaal 6 maanden oud die mensen voor 5 augustus 2020 hebben gebruikt bij de aankoop van online tickets en/of gegevens die gebruikt worden bij abonnementen. Het kan dan gaan om naam, mailadres, telefoonnummer, adres en/of geboortedatum.

Indien er met iDEAL is betaald, is ook het IBAN nummer verkregen. Er zijn geen wachtwoorden, pasfoto’s of creditcardgegevens buitgemaakt. Dus er is geen noodzaak om een account te resetten of om u zorgen te maken over toegang tot uw (bank)rekening. Dit is niet aan de orde.

Wat kan er met deze gegevens worden gedaan?
Er is geen direct gevaar. Wij adviseren u om extra alert te zijn op zogenaamde phishing-activiteiten. Een hacker kan zich (bijvoorbeeld) voordoen als een medewerker van een bank en uw gegevens gebruiken om te bewijzen dat hij ‘echt van de bank’ is. Wij benadrukken dat wij, Ticketcounter of uw eigen bank u NOOIT telefonisch, per mail, per app, of op welke andere wijze dan ook zullen vragen om pincodes, persoonlijke inloggegevens of om overboekingen tussen bankrekeningen of andere vertrouwelijke financiële handelingen uit te voeren. Mocht u een verdacht bericht ontvangen in deze trant, neem dan altijd contact op met de betrokken instantie via de vaste contactgegevens die u van deze genoemde partijen heeft.

Wat is er precies van mij gelekt?
Door uw mailadres in te vullen op de speciale Q&A pagina, kunnen wij u exact vertellen (per mail) wat er van u bekend is. U zult hier uitsluitend per email over worden ingelicht.

Is het mogelijk om mijn gegevens per direct te verwijderen uit de systemen?
Dat kan. Stuur hiervoor een mail naar info@ticketcounter.nl en zij zullen dan de gegevens conform de AVG richtlijnen (Algemene Verordening Gegevensbescherming)/GDPR-richtlijnen uit het systeem verwijderen.

Omgaan met eventuele schade
Ook wij vinden het heel erg vervelend dat uw persoonsgegevens gelekt zijn. Dit had echt niet mogen gebeuren. Voor de afhandeling van het datalek volgen wij de stappen en procedures uit de privacywetgeving AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Waarom beschikken jullie nog over mijn data?
Met al onze partners hebben we een verwerkersovereenkomst en/of zijn we die nog aan het opstellen. Met nog niet alle partners zijn concrete afspraken gemaakt over de periode van waaraf persoonsgegevens moeten worden verwijderd. Sowieso is dat voor abonnementhouders niet mogelijk aangezien deze altijd bekend moeten zijn zodra deze zich melden voor entree tot een park en/of een attractie.

Wat kan iemand met mijn gegevens, ik wil zekerheid dat er niets kan gebeuren.
U loopt geen direct gevaar. De data kan enkel gebruikt worden voor ‘phishing’ contacten in een poging tot oplichting. Bijvoorbeeld iemand die zich voordoet als ‘de bank’ en op basis van controlevragen, met de bij de hacker bekende informatie, vertrouwen probeert te winnen bij de consument om zodoende pincodes en/of wachtwoorden te verzamelen of iemand te verleiden om op een link te klikken.

Het verdient dan ook expliciet de aanbeveling om waakzaam te zijn op partijen die nu per post, per mail, per WhatsApp of telefonisch contact op gaan nemen. Iets waar normaliter ook voor wordt gewaarschuwd is nu extra belangrijk.