Skip to main content

Bezoek het Hunebedcentrum met je school!

Laat je verrassen door op expeditie te gaan naar de ijstijden en prehistorie! In het museum maken de leerlingen een tijdreis van de ijstijd naar de tijd van de hunebedbouwers, en het heden waarin archeologen onderzoek doen. Bewonder de 5.000 oude potten van het laatst onderzochte hunebed. Neem een kijkje in een hunebed zoals het er in de prehistorie uitzag. Tot slot mag uiteraard een bezoek aan het grootste hunebed van Nederland niet worden vergeten.

Sta oog in oog met oermensen in het Oertijdpark en maak een tijdreis van 150.000 jaar van de ijstijden tot aan de Romeinse tijd. Leer meer over de ijstijden en prehistorie door dit zelf te ervaren en leer hoe je in de prehistorie kunt overleven. Lukt het jou een vuurtje te maken? Kun jij boogschieten zoals de jager-verzamelaars? Beleef met alle zintuigen de ijstijden en prehistorie.

Prijzen en reserveren

Entreeprijzen
Voor het onderwijs hanteert het Hunebedcentrum speciale entreeprijzen voor het museum:

Groepsprijzen 2023 vanaf 15 personen

 Volwassenen  € 11,00
 Jeugd (4 t/m 11 jaar)  € 5,50
 Kinderen (0 t/m 3 jaar)  gratis
 Basisschool  € 5
 Voortgezet onderwijs  € 7,50
 Beroepsonderwijs  € 10
 CJP  € 10

Als leerkracht ben je welkom om uw bezoek ter plekke voor te bereiden. Neem contact op met reserveringen@hunebedcentrum.nl voor vragen en om mogelijkheden te bespreken.