Skip to main content

Oertijdpark

Wandelen door 150.000 jaar geschiedenis

Op het buitenterrein van het Hunebedcentrum ga je terug naar de oertijd. Het verhaal dat je in de poort van Hondsrug UNESCO Geopark heeft gezien kunt je nu in het echt zien. In het Oertijdpark wandel je door de geschiedenis heen. Je komt hier heel dicht bij het leven van onze voorouders. Je kunt zien hoe de mensen leefden in hun huizen en boerderijen.

Je maakt letterlijk een reis door de tijd. Je begint met een neanderthal kamp, waarna je via een rendierjagershut, een hut uit de midden-steentijd, grafheuvels en veenwegen, langs een opgraving van een hunebed richting het prehistorische dorp gaat. In dit dorpje staan drie huizen uit verschillende periodes. Je kunt in en om de huizen en hun akkers wandelen en zien, voelen en ruiken hoe het er in die tijd aan toe ging.

Zeer regelmatig zijn er oermensen aanwezig die verhalen vertellen en laten zien hoe werd geleefd. Er wordt vuur gemaakt, gekookt, vuursteen bewerkt, wol geverfd, hout bewerkt en nog veel meer

In het Oertijdpark is veel te doen

In het Oertijdpark is nog meer te doen. Zo is er een blotevoetenpad om te ervaren hoe het voelt om over natuurlijke materialen te lopen, is er een vlindertuin waar in het groeiseizoen prachtige vlinders vliegen en er is een boogschietbaan waar onder begeleiding met pijl en boog kan worden geschoten. En als je even wilt uitrusten zijn er een aantal picknicktafels.