Beleef de oeroude gastvrijheid!

Met familie en vrienden kun je in het museumcafé genieten van een keur aan versnaperingen, koffie, thee en broodjes. Vanuit het museumcafé heb je een prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving, de museumbrink en het Oertijdpark. Het terras heeft uitzicht op het hunebed en is gelegen naast het museumcafé. Museumcafé De Trechterbeker is vrij toegankelijk. De catering wordt verzorgd door het Hunebedcentrum. Horeca-arrangementen kunnen plaatsvinden tijdens openingstijden. Voor arrangementen buiten deze openingstijden geldt een meerprijs. Horeca-arrangementen kunnen geboekt worden vanaf 10 personen.

Ben je op zoek naar een actieve beleving? Ga met een oermens wildplukken, doe een oerbomenproeverij of kook zoals ze het in oertijd deden.

Oerculinair

Arrangementen koffie & thee

Een vleugje prehistorie
Een kop koffie/thee met een Drentse turf.
€ 3,50 p.p.

Altijd lekker
Een kop koffie/thee met appeltaart met slagroom.
€ 4,50 p.p.

Lunches
Bij de lunches staat het Drentse boerenleven centraal. Tijdens deze lunch proeft u het echte boerenleven.

Boerenlunch
Boerensoep, diverse broden (vers afgebakken), boerenleverworst, 2 soorten kaas, 2 soorten vleeswaren, gekookte eieren, zoet beleg, melk, karnemelk, koffie, thee, fruitsalade.
€ 15,00 p.p. voor volwassenen en €9,50 voor kinderen.

Landelijke lunch
Boerensoep, diverse broden (vers afgebakken), 1 warm gerecht, 3 soorten kaas, 3 soorten vleeswaren, leverworst, droge worst, zoet beleg, melk, karnemelk, jus d’orange, koffie, thee, fruitsalade.
€ 17,50 p.p. voor volwassenen en €12,- voor kinderen.

 

Borrelarrangementen
De prijzen zijn inclusief twee drankjes en twee hapjes p.p.

Trechterborrel
Assortiment van luxe borrelhapjes
€ 7,- p.p.

Vuurboogborrel
Bittergarnituur
€ 6,- p.p.

Heb je bijzondere wensen (buffet, bbq o.i.d.); in overleg is heel veel mogelijk! Ook m.b.t. diëten en vegetarische gerechten kunnen wij veel voor je betekenen.

Oerwalking lunch of dinner

Weet je wat onze voorouders aten en dronken? Bij het Hunebedcentrum hebben we, na jarenlang onderzoek, ongeveer een idee wat er in de prehistorie werd genuttigd. We willen dat graag met je delen. Durf je dat aan!!

We hebben een speciaal arrangement gemaakt voor groepen. Dit ‘ Oerwalking lunch/dinner’ arrangement laat je met alle zintuigen ervaren hoe het leven was in de prehistorie. Uiteraard met een knipoog. Je wordt meegenomen door hunebedbouwers, neanderthalers, ijzertijdboeren en andere oermensen langs hun huizen en hun landschappen. Onderweg proef je iets uit de periode waarin je loopt. Zo beleef je een geschiedenis van 150.000 jaar Drenthe.

Dit arrangement is te boeken vanaf 30 personen. De prijs is €29.95 voor volwassenen en kinderen betalen €19,95.
Ben je geïnteresseerd dan kun je contact opnemen met de afdeling reserveringen: 0599-236374 of via reserveringen@hunebedcentrum.nl.

Oerbomenrondleiding

Maak een oerbomenwandeling op het terrein van het Hunebedcentrum met een museumdocent! Bomen, struiken en planten werden in de prehistorie gebruikt als grondstof, maar ook als medicijn of voedselbron. In de wandeling worden elf bomen besproken in prachtige verhalen en vervolgens is het tijd geworden voor een Oerproeverij. Aangeboden wordt: lindebloesemlimonade, lindebloesemthee, een glaasje jenever, eikeltjeskoffie, hulstbladthee, beukennootjes, een glaasje berkensap, berkenbladthee, bramenbladthee en dennennaaldenthee.