Beleef de oeroude gastvrijheid!

Met familie en vrienden kun je in het museumcafé genieten van een keur aan versnaperingen, koffie, thee en broodjes. Vanuit het museumcafé heb je een prachtig uitzicht op de bosrijke omgeving, de museumbrink en het Oertijdpark. Het terras heeft uitzicht op het hunebed en is gelegen naast het museumcafé. Museumcafé De Trechterbeker is vrij toegankelijk. De catering wordt verzorgd door het Hunebedcentrum. Horeca-arrangementen kunnen plaatsvinden tijdens openingstijden. Voor arrangementen buiten deze openingstijden geldt een meerprijs. Horeca-arrangementen kunnen geboekt worden vanaf 10 personen.

Ben je op zoek naar een actieve beleving? Ga met een oermens wildplukken, doe een oerbomenproeverij of kook zoals ze het in oertijd deden.

Oerculinair

Arrangementen koffie & thee

Een vleugje prehistorie
2 x koffie of thee met heerlijke hunebedkoek of Drentse turf.
€ 5,50 p.p.

Altijd lekker
2 x koffie of thee met appeltaart en slagroom.
€ 7,- p.p.

Lunches
Bij de lunches staat het Drentse boerenleven centraal. Tijdens deze lunch proeft u het boerenleven en lokale producten.

Oersoep
Heerlijke oersoep met een broodje en kruidenboter.
€ 5,- p.p.

Rond de middag 12-uurtje
Beker soep met brood en beleg, kroket en salade.
€ 11,50 p.p.

Boerenlunch (lunchbuffet)
Zelfgemaakte boerensoep, diverse broodsoorten, salades, vleeswaren, kaassoorten, zoet broodbeleg, koffie/thee en sap.
€ 15,00 p.p.

Uitgebreide boerenlunch (landelijke lunch)
Zelfgemaakte boerensoep, diverse broodsoorten, salades, vleeswaren, kaassoorten, zoet broodbeleg, warme snack naar keuze, koffie/thee en sap.
€ 17,50 p.p.

 

Borrelarrangementen
De prijzen zijn inclusief twee drankjes en twee hapjes p.p.

Trechterborrel
Assortiment van diverse borrelhapjes
€ 7,- p.p.

Heb je bijzondere wensen (buffet, bbq o.i.d.); in overleg is heel veel mogelijk! Ook m.b.t. diëten en vegetarische gerechten kunnen wij veel voor je betekenen.

Oerbomenrondleiding

Maak een oerbomenwandeling op het terrein van het Hunebedcentrum met een museumdocent! Bomen, struiken en planten werden in de prehistorie gebruikt als grondstof, maar ook als medicijn of voedselbron. In de wandeling worden elf bomen besproken in prachtige verhalen en vervolgens is het tijd geworden voor een Oerproeverij. Aangeboden wordt: lindebloesemlimonade, lindebloesemthee, een glaasje jenever, eikeltjeskoffie, hulstbladthee, beukennootjes, een glaasje berkensap, berkenbladthee, bramenbladthee en dennennaaldenthee.