Skip to main content

Museumcafé

In het Hunebedcentrum zit het museumcafé met een prachtig terras met uitzicht op het grootste hunebed van Nederland. Een ideale plek voor koffie met gebak, een lekkere lunch of een fijn drankje in de zon.

Het museumcafé biedt mogelijkheden voor iedereen. Ook voor grote gezelschappen is het een mooie plek om samen te komen.

 

Nieuwsgierig naar De LUNCHKAART?
Natuurlijk zijn er ook allerlei arrangementen bij ons te boeken, bekijk de mogelijkheden hier.

Vriend van het Hunebedcentrum

150.000 redenen

Draag je steentje bij aan het fundament van het Hunebedcentrum. Word Vriend en help ons mee de tijd van de hunebedbouwer tot leven te wekken, hun hunebedden te beschermen en onze oerkennis te vergroten. Het Hunebedcentrum wil een museale maatschappelijke onderneming zijn dat een actieve rol speelt in de lokale, regionale, nationale en internationale setting. Het centrum wil het verhaal van de hunebedden en andere archeologische monumenten ontsluiten aan het grote publiek en hiermee draagvlak creëren om dit erfgoed voor toekomstige generaties te Bewaren. Sinds 1967 zetten wij ons al in voor het behoud van hunebedden en sinds 1984 vertellen wij het verhaal van de hunebedbouwers op steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. (D27). In samenwerking met het Hondsrug UNESCO Geopark, vertellen we 150.000 jaar geschiedenis van het Hondsruggebied, met als hoogtepunt het trechterbekervolk met hun imposante grafmonumenten. Het Oertijdpark, dat sinds vijf jaar, buiten het museum een oerbeleving biedt, is een extra aantrekkingskracht gebleken voor bezoekers. Met onze nieuwe expositie (2019) hebben we deze beleving doorgezet. U waant zich in de tijd van de hunebedbouwers, een interactieve beleving waarin je oog in oog komt te staan met onze voorouders. Met uw steun kan het Hunebedcentrum innovatief blijven, activiteiten organiseren, tentoonstellingen maken en educatieve programma’s ontwikkelen. Het gehele jaar gratis toegang tot het Hunebedcentrum. Gratis of met korting naar lezingen, activiteiten en cursussen in het Hunebedcentrum. U blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen via onze nieuwsbrief. U helpt mee de hunebedden voor de volgende generaties te bewaren

HOE WORD IK VRIEND?

U kunt voor € 20,- per jaar vriend worden van het Hunebedcentrum. Kinderen tot en met 11 jaar kunnen lid worden voor € 7,50.  Als u vriend wilt worden kan dat heel eenvoudig door het onderstaande formulier in te vullen.

Vriend worden


    Vriend van het Hunebedcentrum