Volg het spoor van de hunebedbouwers

Oog in oog met de hunebedbouwers

Stap in de wereld van onze voorouders, de hunebedbouwers, die meer dan 5000 jaar geleden in Drenthe woonden. Begin 2019 is een compleet nieuwe expositie geopend die je meer dan ooit in contact brengt met de bouwers van de hunebedden. Via diorama’s, spellen, quizzen, dronebeelden en meer ga je begrijpen wie die mensen waren die zo lang geleden in Drenthe woonden en werkten. De combinatie van de expositie, het grootste hunebed van Nederland, het openluchtgedeelte het Oertijdpark, de poort van Hondsrug UNESCO Geopark en de keientuin brengen je terug naar de prehistorie.

Ontdek de oertijd in het Hunebedcentrum

Drenthe is uitgeroepen tot de oerprovincie van Nederland. Om deze oerwereld te ontdekken mag een bezoek aan het Hunebedcentrum niet ontbreken. Ontdek Drenthe en begin bij het Hunebedcentrum. Via onderstaand filmpje kom je alvast in onze oersfeer.

Topstukken 

Op het terrein van het Hunebedcentrum zijn een aantal topstukken van de Nederlandse geschiedenis te bewonderen. Het grootste hunebed van Nederland is uiteraard het belangrijkste topstuk. Het is het oudste monument van Nederland en niet voor niets begint het geschiedenisonderwijs in Nederland met dit onderwerp.

Andere topstukken die je niet mag missen zijn het huis van een hunebedbouwersfamilie, de akkers waarmee ze hun graan en andere gewassen verbouwden, de trechterbeker en de geslepen bijl.

Uiteraard is er veel meer te zien in het Hunebedcentrum maar deze 5 topstukken moet je zeker hebben gezien.

De nieuwe expositie is financieel tot stand gekomen door: