Volg het spoor van de hunebedbouwers

Oog in oog met de hunebedbouwers
Stap binnen in de belevingswereld van een mens die vijfenhalfduizend jaar geleden hier langs de drassige vlakten liep. Interactief en adembenemend. Met een compleet nieuwe expositie heeft het museum een spannende uitstraling. Met daarbij talloze interactieve spellen die je hunebedbouwers helpen ontdekken. Bezoek naast onze hoofdexpositie, vooral ook het Oertijdenpark en de Keientuin en natuurlijk het grootste hunebed.

Ontdek de oertijd in het Hunebedcentrum

Drenthe is uitgeroepen tot de oerprovincie van Nederland. Om deze oerwereld te ontdekken mag een bezoek aan het Hunebedcentrum niet ontbreken. Ontdek Drenthe en begin bij het Hunebedcentrum. Via onderstaand filmpje kom je alvast in onze oersfeer.

Topstukken 

Op het terrein van het Hunebedcentrum zijn een aantal topstukken van de Nederlandse geschiedenis te bewonderen. Het grootste hunebed van Nederland is uiteraard het belangrijkste topstuk. Het is het oudste monument van Nederland en niet voor niets begint het geschiedenisonderwijs in Nederland met dit onderwerp.

Andere topstukken die je niet mag missen zijn het huis van een hunebedbouwersfamilie, de akkers waarmee ze hun graan en andere gewassen verbouwden, de trechterbeker en de geslepen bijl.

Uiteraard is er veel meer te zien in het Hunebedcentrum maar deze 5 topstukken moet je zeker hebben gezien.