Volg het spoor van de hunebedbouwers

Verbouwing
In november en december zijn we druk bezig de hoofdexpositie te vernieuwen. We zijn in deze periode gewoon open. Er is nog veel te zien zoals het openluchtgedeelte het Oertijdpark, een expositie over Hondsrug UNESCO Geopark en een expositie over het grootste hunebed van Nederland. Tevens is uiteraard het grootste hunebed en de keientuin toegankelijk. Vanwege de verbouwing hebben we een speciale prijs. In deze maanden is de entree 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen.

 

Ontdek de oertijd in het Hunebedcentrum

Drenthe is uitgeroepen tot de oerprovincie van Nederland. Om deze oerwereld te ontdekken mag een bezoek aan het Hunebedcentrum niet ontbreken. Ontdek Drenthe en begin bij het Hunebedcentrum. Via onderstaand filmpje kom je alvast in onze oersfeer.

Topstukken 

Op het terrein van het Hunebedcentrum zijn een aantal topstukken van de Nederlandse geschiedenis te bewonderen. Het grootste hunebed van Nederland is uiteraard het belangrijkste topstuk. Het is het oudste monument van Nederland en niet voor niets begint het geschiedenisonderwijs in Nederland met dit onderwerp.

Andere topstukken die je niet mag missen zijn het huis van een hunebedbouwersfamilie, de akkers waarmee ze hun graan en andere gewassen verbouwden, de trechterbeker en de geslepen bijl.

Uiteraard is er veel meer te zien in het Hunebedcentrum maar deze 5 topstukken moet je zeker hebben gezien.