Een oergezellig uitje met familie en vrienden?

Met familie of vrienden een dagje naar het Hunebedcentrum? We maken er graag met jullie een oergezellige dag van. Met een groep kun je met een museumdocent het museum ontdekken, maar ook is het mogelijk om met  een oermens het oertijdpark te ontdekken. Tijdens deze ontdektocht leer je vaardigheden zoals vuur maken, verzamelen of schieten met pijl en boog. Met een oermens kun je tijdens de workshops leren hoe je de prehistorie kunt overleven.

In café de Trechterbeker kun je met uitzicht op het grootste hunebed van Nederland genieten van een kopje koffie of thee, een glas hunebedwijn of een van onze oerbieren. Op de menukaart staan soepen, belegde broodje, warme lekkernijen en borrelhapjes. Speciaal voor groepen bieden we lunches.

Vanaf 15 personen bieden we groepsarrangementen aan. Bij minder personen wordt een meerprijs berekend.

Op expeditie!

Ontdek met een museumdocent de geheimen achter de collectie! Het Hunebedcentrum beschikt over enthousiaste museumgidsen die je graag rondleiden door de vaste tentoonstelling, langs onze tijdelijke exposities, door het museumgebouw en over het buitenterrein. Rondleidingen in het Engels of Duits behoren tot de mogelijkheden. De rondleiding duurt 60-75 minuten, afhankelijk van wensen van het gezelschap.

Oerworkshops: Ontdek je prehistorische talenten. Leer hoe de oermens overleefde in de prehistorie. Sta versteld van hun kennis en leer het stap voor stap. Samen met de familie of vrienden gaan de handen uit de mouwen. De workshops duren ongeveer een uur en kosten €2,50 p.p., exclusief entree.

Voorbeelden voor dagvullende programma’s

Voorbeeldscenario :
10.00 uur            Ontvangst / Koffie/thee met koek
10.45 uur            Film en rondleiding Hunebedcentrum en Hunebed
12.00 uur            Lunch
13.30 uur            Rondleiding ‘Ontdek de Oertijd’.
15.00 uur            Borrelen
16.00 uur            Einde