Een oergezellig uitje met familie en vrienden?

Met familie of vrienden een dagje naar het Hunebedcentrum? We maken er graag met jullie een oergezellige dag van. Met een groep kun je met een museumdocent het museum ontdekken, maar ook is het mogelijk om met  een oermens het oertijdpark te ontdekken. Tijdens deze ontdektocht leer je vaardigheden zoals vuur maken, verzamelen of schieten met pijl en boog. Met een oermens kun je tijdens de workshops leren hoe je de prehistorie kunt overleven. Je kunt er ook voor kiezen om met een gids een wandeling in de omgeving te maken.

In café de Trechterbeker kun je met uitzicht op het grootste hunebed van Nederland genieten van een kopje koffie of thee, een glas hunebedwijn of een van onze oerbieren. Op de menukaart staan soepen, belegde broodje, warme lekkernijen en borrelhapjes. Speciaal voor groepen bieden we lunches en buffetten aan.

Vanaf 15 personen bieden we groepsarrangementen aan. Bij minder personen wordt een meerprijs berekend. Op verzoek kun je ook het museum bezoeken met een groep buiten openingstijden. Hier wordt een meerprijs voor gevraagd.

Op expeditie!

Ontdek met een museumdocent de geheimen achter de collectie! Het Hunebedcentrum beschikt over enthousiaste museumgidsen die je graag rondleiden door de vaste tentoonstelling, langs onze tijdelijke exposities, door het museumgebouw en over het buitenterrein. Rondleidingen in het Engels, Duits of Drents behoren tot de mogelijkheden. De rondleiding duurt 60-75 minuten, afhankelijk van wensen van het gezelschap.

Ga eens met een gids het landschap rondom het Hunebedcentrum ontdekken!  In de omgeving van het museum zijn sporen uit de ijstijden en prehistorie te vinden. Een gids kan je met andere ogen naar het landschap laten kijken. De kosten van een wandeling met gids zijn €2,50 p.p. exclusief entree.

Oerworkshops: Ontdek je prehistorische talenten. Leer hoe de oermens overleefde in de prehistorie. Sta versteld van hun kennis en leer het stap voor stap. Samen met de familie of vrienden gaan de handen uit de mouwen. De workshops duren ongeveer een uur en kosten €2,50 p.p., exclusief entree.

Voorbeelden voor dagvullende programma’s

Scenario 1:
10.00 uur            Ontvangst / Koffie/thee met koek
10.45 uur            Film en rondleiding Hunebedcentrum en Hunebed
12.00 uur            Lunch basis
13.30 uur            Interactieve rondleiding Expeditiepoort IJstijden en Prehistorie en Oertijdpark (met boogschieten en vuur maken)
15.00 uur            Borrelen
16.00 uur            Einde

Scenario 2:
10.00 uur           Ontvangst / Film en rondleiding Hunebedcentrum en Hunebed of Expeditiepoort & Oertijdpark
11.30 uur            Interactieve rondleiding Expeditiepoort IJstijden en Prehistorie en Oertijdpark (met boogschieten en vuur maken)
12.30 uur            Lunch
13.30 uur            Wandeling / fietstocht met of zonder gids
15.30-16.30 uur  Einde (afhankelijk van route en afstand)

Naast deze scenario’s kunt u uw eigen programma maken.