Een oergezellig uitje met collega’s?

Met collega’s een dagje naar het Hunebedcentrum? We maken er graag met jullie een oergezellige dag van. Met een groep kun je met een museumdocent het museum ontdekken, maar ook is het mogelijk om met een oermens het oertijdpark te ontdekken. Tijdens deze ontdektocht leer je vaardigheden zoals vuur maken, het verzamelen van voedsel of schieten met pijl en boog. Met een oermens kun je tijdens de workshops leren hoe je kunt overleven in de prehistorie. Je kunt ook een wandeling of fietstocht maken in de omgeving met een gids.

In het café de Trechterbeker kun je met uitzicht op het grootste hunebed van Nederland genieten van een kopje koffie of thee, een glas hunebedwijn of een van onze oerbieren. Op de menukaart staan soepen, belegde broodje, warme lekkernijen en borrelhapjes. Speciaal voor groepen bieden we speciale lunches en buffetten aan.

Vanaf 15 personen bieden we groepsarrangementen aan. Bij minder personen wordt een meerprijs berekend. Op verzoek kun je ook het museum bezoeken met een groep buiten openingstijden. Hiervoor wordt een meerprijs berekend.

Op expeditie !

Ontdek met een museumdocent de geheimen achter de collectie! Het Hunebedcentrum beschikt over enthousiaste museumgidsen die je graag rondleiden door de vaste tentoonstelling, langs onze tijdelijke exposities, door het museumgebouw en over het buitenterrein. Rondleidingen in het Engels, Duits of Drents behoren tot de mogelijkheden. De rondleiding duurt 60-75 minuten, afhankelijk van wensen van het gezelschap.

Ga eens met een gids het landschap ontdekken!  In de omgeving van het museum zijn sporen uit de ijstijden en prehistorie te ontdekken. Een gids kan je met andere ogen naar het landschap laten kijken. De kosten van een wandeling met gids zijn €2,50 p.p. exclusief entree.

Oerworkshops: Ontdek je prehistorische talenten. Leer hoe de oermens overleefde in de prehistorie. Sta versteld van hun kennis en leer het stap voor stap. Samen met je collega’s gaan de handen uit de mouwen. De workshops duren ongeveer een uur en kosten €2,50 p.p., exclusief entree.

Mogelijkheden voor dagvullende programma’s

Scenario 1:
10.00 uur             Ontvangst / Koffie/thee met koek
10.45 uur             Film en rondleiding Hunebedcentrum en Hunebed
12.00 uur             Lunch basis
13.30 uur             Interactieve rondleiding Expeditiepoort IJstijden en Prehistorie en Oertijdpark (met boogschieten en vuur maken)
15.00 uur             Borrelen
16.00 uur             Einde

Scenario 2:
10.00 uur             Ontvangst / Film en rondleiding Hunebedcentrum en Hunebed of Expeditiepoort & Oertijdpark
11.30 uur             Interactieve rondleiding Expeditiepoort IJstijden en Prehistorie en Oertijdpark (met boogschieten en vuur maken)
12.30 uur              Lunch
13.30 uur              Wandeling / fietstocht met of zonder gids
15.30-16.30 uur   Einde (afhankelijk van route en afstand)

Naast deze mogelijkheden kunt u ook uw eigen programma samenstellen.