Skip to main content

Kidsproof Museum

Het Hunebedcentrum is in 2023 uitgeroepen tot het meest kidsproof museum van de provincie Drenthe. Het museum ontving opnieuw de titel kidsproof al eerder dat jaar. Maar begin dit jaar werd ook duidelijk dat het Hunebedcentrum één van de 10 provincie winnaars is in Nederland in 2023.

“We zijn hier heel blij mee” aldus Nadine Lemmers, archeoloog en hoofd educatie bij het Hunebedcentrum. “Het is belangrijk dat óók kinderen zich welkom voelein musea. Wij vinden dat verhalen over de oudste bewoners van Drenthe voor iedereen toegankelijk moeten zijn, ongeacht leeftijd. Leren over je omgeving, je verleden, het heden, de toekomst en daardoor jezelf, is van meerwaarde in de zelfontplooiing van een kind.” 

Het Hunebedcentrum werd in 2022 door kinderen beoordeeld met een 8,87. Eén van de kinderen geeft als beoordeling: “Er is een leuk oertijdpark met leuke hutten en er is een leuke speurtocht aan het eind van de speurtocht kreeg ik een steentje en diploma”. Je kunt deze zelf ook aan de slag om het Hunebedcentrum, en alle andere musea in Nederland, te inspecteren! Het keurmerk komt tot stand door beoordelingen van museuminspecteurs. Dat zijn kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud die via een app  van Museumkids, een initiatief van de Museumvereniging, alle musea in Nederland kunnen beoordelen. Afgelopen jaar werden er door alle museuminspecteurs samen maar liefst 11.000 beoordelingen ingestuurd. In totaal kregen 55 musea de titel kidsproof in Nederland.

Benieuwd wat er allemaal te doen is voor kinderen in het Hunebedcentrum?  In de schoolvakanties is er een uitgebreid activiteitenprogramma dat je kunt terugvinden op in onze activiteitenkalender. Ook alle evenementen die het Hunebedcentrum organiseert kunt je hier terugvinden. Daarnaast is het Hunebedcentrum een interactief museum voor jong- en oud. Kom bij ons langs en vind zelf uit waarom wij een kidsproof museum zijn. Ben je helemaal gek van hunebedden, archeologie en fossielen? Denk er dan eens aan om lid te worden van de Jonge Archeologen Club(het JAC)

Meer weten over
het JAC

Alle activiteiten