Skip to main content

Het Drentse Landschap

Stichting Het Drentse Landschap zet zich in voor de bescherming van de natuur en het erfgoed in Drenthe. Het Drentse Landschap is in 1934 opgericht. De stichting heeft de zorg over meer dan 9.000 hectare natuur, ruim 330 gebouwen, 22 hunebedden en vele archeologische objecten, zoals grafheuvels.

Provinciale trust
Als provinciale trustorganisatie behouden wij historisch waardevolle objecten en natuurlijke schoonheid voor de bewoners en bezoekers van Drenthe, nu en in de toekomst. Dit doen wij door beheer, restauratie, soms herbestemming. We dragen daarmee bij aan de culturele, toeristische en economische versterking van de provincie door onze monumenten en natuurgebieden in stand te houden, te ontwikkelen en open te stellen waar mogelijk.

Samenwerking
Het Hunebedcentrum en Het Drentse Landschap hebben als gezamenlijk doel om het karakteristieke landschap van Drenthe (in deze samenwerking gaat het met name om de archeologische waarden) te behouden voor de toekomst en deze bijzondere geschiedenis van het landschap zoveel mogelijk uit te dragen door middel van voorlichting, educatie en communicatie.

Hunebed D27 en het Hunebedcentrum vormen het centrale punt waar informatie/communicatie over de hunebedden en archeologie van Drenthe wordt verteld aan een groot publiek. We proberen mensen bewust te maken van de bijzondere archeologie in Drenthe zodat ze meer kennis krijgen over de bijzondere geschiedenis van het Drentse landschap.

Samen willen beide organisaties dat mensen na een bezoek aan D27 en/of het Hunebedcentrum goed voorbereid het Drentse landschap kunnen ervaren, verkennen en er van kunnen genieten.

Wandelen en fietsen
In Drenthe kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Stichting Het Drentse Landschap heeft meer dan 100 wandel- en fietsroutes, omdat wij vinden dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten. We hebben daarom door heel Drenthe zowel korte als lange wandelroutes ontwikkeld. Even een frisse neus halen in uw eigen omgeving? Onbekende plekjes ontdekken of lange afstanden wandelen? De keuze is aan u. De fietsroutes brengen u langs onze eigendommen. Speciaal voor de smartphone heeft Het Drentse Landschap bovendien de website Eindje om in Drenthe ontwikkeld. Hierop staan de mooiste routes op een rijtje.

Knapzakroutes

Eindje om
in Drenthe

Het Hunzegebied