Skip to main content

Informatieavond nieuwe vrijwilligers

Informatieavond voor nieuwe vrijwilligers

We zijn op zoek naar praatjesmakers voor het Hondsruggebied. Houd jij van Drenthe en wil je dit enthousiasme graag delen met anderen? En ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken? Kom naar de inloopavond van Stichting Het Drentse Landschap, Hunebedcentrum en De Hondsrug UNESCO Global Geopark op maandag 20 februari.

”We vertellen allemaal over het Hondsruggebied. Omdat we al samenwerken en ook samen kantoor houden in Borger, is het idee ontstaan om een gezamenlijke informatieavond voor nieuwe vrijwilligers te organiseren. Op deze manier nodigen we iedereen die het Hondsruggebied een warm hart toedraagt uit om rond te snuffelen bij de organisaties. Zo vind je vrijwilligerswerk dat écht bij je past”. Aldus Hanna Schipper van Stichting Het Drentse Landschap.

Stichting Het Drentse Landschap
Stichting Het Drentse Landschap is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die helpen met het promoten van de stichting én vrijwilligers die gezinsactiviteiten willen organiseren. Het promoten gebeurt vanuit 2 locaties (Borger en Orvelte) en af en toe op locaties elders in Drenthe. Het promoten zal vooral in vakanties en weekenden plaats vinden.
Heb je een beetje natuurkennis en vind je het leuk om activiteiten voor kinderen te organiseren? Dan kunnen we je hulp goed gebruiken. De activiteiten zijn vooral in de weekenden en in vakanties waarbij de nadruk ligt op activiteiten in het Hunzedal. Al zijn activiteiten in/rond andere gebieden van stichting Het Drentse Landschap ook mogelijk.

Hunebedcentrum
Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal van de oudste monumenten in Drenthe. Dat doen we met een klein team vaste medewerkers, oproepkrachten én heel veel vrijwilligers.

Wil jij ook meewerken aan onze missie om het draagvlak voor hunebedden bij onze museumbezoekers op een leuke en gastvrije manier te vergroten? Wij zoeken nieuwe vrijwilligers om een aantal van onze huidige teams uit te breiden.
Wil je graag onze gasten verwelkomen? Dan kun je aan de slag bij de entreebalie of in de museumshop. Wil je liever in de unieke setting van een prehistorisch park aan de slag? Kom dan tijdens de inloopavond informeren naar ons team Oermensen. Je kunt in die rol de inhoud induiken, maar ook kinderactiviteiten in schoolvakanties en weekenden begeleiden. Ben je graag buiten en heb je ook nog eens groene vingers? Wordt dan onderdeel van onze Tuingroep Oertijdpark die onze drie kleine prehistorische akkercomplexen onderhouden.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark
Het Hondsruggebied is groot en uniek: de ruggen en dalen werden in de ijstijden gevormd. Een bijzondere plek met UNESCO- status. De Hondsrug UNESCO Global Geopark is namelijk het enige Geopark in Nederland!

Lijkt het je leuk om jong en oud op een interactieve manier te vertellen over het prachtige Hondsruggebied? Of werk je liever achter de schermen? We zoeken vrijwilligers voor het promotieteam, educatie, op kantoor en als gastheer/gastvrouw.
Je werkt bij ons altijd samen met andere vrijwilligers. De werktijden zijn in overleg. Kom je bij ons werken als vrijwilliger, dan krijg je van ons een opleiding aangeboden. Zo kom je goed beslagen ten ijs. Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer tijdens de inloopavond.

Programma informatieavond 20 februari:
19.00 tot 19.30 uur: inloop met koffie/thee
19.30 tot 20.30 uur: presentaties van alle organisaties
20.30 tot 21.30 uur: interactieve informatiemarkt

Aanmelden is noodzakelijk en kan via deze pagina van Het Drentse Landschap.  Aanmelden kan t/m 10 februari.

Na aanmelding ontvang je meer informatie via de mail. Geen mail ontvangen? Controleer je spambox. 

Datum

20 feb 2023
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30
Categorie

Kalender

2024 juli

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
1
2
3
4
5
6
7
Events for 1st juli
Geen evenementen
Events for 2nd juli
Geen evenementen
Events for 3rd juli
Geen evenementen
Events for 4th juli
Geen evenementen
Events for 5th juli
Geen evenementen
Events for 7th juli
8
9
10
11
12
13
14
Events for 8th juli
Events for 9th juli
Events for 10th juli
Events for 11th juli
Events for 12th juli
Events for 13th juli
Events for 14th juli
15
16
17
18
19
20
21
Events for 15th juli
Events for 16th juli
Events for 17th juli
Events for 18th juli
Events for 19th juli
Events for 21st juli
22
23
24
25
26
27
28
Events for 22nd juli
Events for 23rd juli
Events for 24th juli
Events for 25th juli
Events for 26th juli
Events for 27th juli
Events for 28th juli
29
30
31
1
2
3
4
Events for 29th juli
Events for 30th juli
Events for 31st juli
Events for 1st augustus
Events for 2nd augustus
Events for 4th augustus