Skip to main content

Filmvertoning met 4 gastsprekers: KIVA The Call of the Wisdom keepers

| WO 5 APRIL | 19.00 – 21.30 UUR | Hunebedcentrum – Borger
(LET OP! Speciaal voor vrijwilligers van het Hunebedcentrum, Geopark, IVN en Het Drentse Landschap is er op 19 april een filmvoorstelling. Hier krijg je vanzelf bericht over).

Speciale gastsprekers:* KIVA Elder Philip van der Zee* KIVA Elder Theresia van der Zee* Petra Anjani Moonflower* Jurjen Annen(meer info over sprekers / bio’s onderaan tekst)

Ticketprijs: €15,80
De ticketverkoop loopt via: KIVA The Call of the Wisdom Keepers – Hipsy

KIVA – The Call of the Wisdom Keepers
Een boodschap van alle inheemse volkeren
In 1968 kreeg medicijnman Raymundo Tigre Perez (Mexico/VS) een visioen. Hij zag inheemse Wisdom Keepers van over de hele wereld verenigd in een cirkelvormige kuil – met een vuur in het hart – een ceremonie uitvoeren. Een spirituele ceremonie voor de aarde, voor vrede en welzijn van alle levende wezens. Pas later ontdekte hij dat dit een KIVA was, een eeuwenoude ceremonie die 3000 jaar geleden al door de Anasazi werd gehouden. Honderden inheemse Wisdom Keepers beantwoordden zijn oproep en deze KIVA-ceremonies vinden al meer dan 30 jaar over de hele wereld plaats. De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking: zij hebben het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid ons handvaten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.

Deze documentaire geeft een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. Maar ze delen ook hun zorg over Moeder Natuur en de mensheid. De kijker wordt uitgenodigd om na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!’

Marijke Kodden begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018 en reisde naar de KIVA-ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Veel Wisdom Keepers werden geïnterviewd en samen met beste vriendin Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven (die zij bij het project betrokken) hebben zij een hoopvolle documentaire gemaakt, die ons laat zien hoe we onze relatie met de aarde kunnen helen.

Regie:    Marijke Kodden / Jaap Verhoeven
Land:      Mexico, India, Duitsland en Nederland
Jaar:       2022
Film:       56 min.

Voor een eerste indruk, hier een korte sfeerimpressie van KIVA Mexico: https://youtu.be/tkcyMX9g1B4

Informatie over de gastsprekers

* KIVA Elder Philip van der Zee
Philip maakt sinds 2017 deel uit van de Kiva-familie en vertegenwoordigt onze voorouderlijke Europese wortels in de Kiva-ceremonie. Philip Aswind is een verhalenverteller gespecialiseerd in Germaanse/Noordse en Keltische mythologie. Zijn spirituele reis begon in 1986, toen hij deelnam en inheemse Aarde-ceremonies organiseerde, actief in zowel culturele als spirituele disciplines. Philip was in afgelopen jaren negen keer aanwezig als Elder in de Kiva in Nederland, Mexico, Kumbha Mela in India en Duitsland. In de documentaire hoor je hem de Vlaamse doedelzak bespelen.

* KIVA Elder Theresia van der Zee
Van kinds af aan reist Theresia (Whisper) door de werelden van haar stervoorouders en Elfenfamilies. Ze was een beetje een vreemd en dromerig meisje… niet van deze wereld, zeiden sommigen. Ze sprak niet veel en bleef enigszins verborgen voor groepen mensen. Dat voelde soms wat eenzaam, totdat ze een Ierse oude bard ontmoette die haar vertelde dat ze ‘one of the Fae people’ is. En dat ze niet moet vergeten de kennis en energie van de Fae tegenwoordig met mensen te delen. Het is tijd om verbinding te maken….

* Petra Anjani Moonflower 
Petra Anjani Moonflower is geboren in Drenthe en voelde als kind al de aanwezigheid van de voorouders op de heilige plaatsen. Na vele omzwervingen is ze teruggekeerd naar het oude land. Ze begrijpt nu de boodschappen van de voorouderen. Haar missie is om mensen terug te brengen naar hun eigen spiritualiteit. Om het ritueel van het leven te recreëren vanuit een verbinding met het land van hun voorouders en zijn verhalen.

* Jurjen Annen
Na jaren excursies geven, werken als boswachter, gidsen op Spitsbergen, overleven in de wildste gebieden van Europa, voelt de tijd rijp om zijn passie door te geven, en wel op een heel speciale manier: hij neemt mensen mee het bos in, om weer te verbinden met de natuur op inheemse wijze. Werken met natuurlijke materialen, gebruiken van je zintuigen en leven in stamverband. Om zo bij te kunnen dragen aan de verwondering, waardering en verbinding met de natuur. Stap uit je comfortzone en leer dat alles wat je nodig hebt in de natuur voorradig is. De wildernis zit in jou (zie bosbeweging.nl).

Datum

05 apr 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:30
Categorie

Kalender

2024 juli

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
1
2
3
4
5
6
7
Events for 1st juli
Geen evenementen
Events for 2nd juli
Geen evenementen
Events for 3rd juli
Geen evenementen
Events for 4th juli
Geen evenementen
Events for 5th juli
Geen evenementen
Events for 7th juli
8
9
10
11
12
13
14
Events for 8th juli
Events for 9th juli
Events for 10th juli
Events for 11th juli
Events for 12th juli
Events for 13th juli
Events for 14th juli
15
16
17
18
19
20
21
Events for 15th juli
Events for 16th juli
Events for 17th juli
Events for 18th juli
Events for 19th juli
Events for 21st juli
22
23
24
25
26
27
28
Events for 22nd juli
Events for 23rd juli
Events for 24th juli
Events for 25th juli
Events for 26th juli
Events for 27th juli
Events for 28th juli
29
30
31
1
2
3
4
Events for 29th juli
Events for 30th juli
Events for 31st juli
Events for 1st augustus
Events for 2nd augustus
Events for 4th augustus