Skip to main content

Doos vol (jouw) verhalen

Bij mensen roepen de hunebedden vaak herinneringen op. De eerste keer op vakantie naar Drenthe met als hoogtepunt een echt hunebed aanraken. Op school leren over de prehistorie aan de hand van de prachtige schoolplaat met hunebed en hunebedbouwers. Tijdens dit programma is ruimte om deze verhalen te delen met elkaar, maar ook met de museumdocent. De meest bijzondere verhalen kunnen een plek krijgen in onze online collectie.

Het bezoek start met een ontvangst in het museumcafé. Onder het genot van een kopje koffie of thee zal de museumdocent de gasten uitnodigen om de objecten in de doos te zien, te horen, te voelen, te ruiken en te proeven. De groep deelt verhalen met elkaar en de museumdocent zal hier en daar extra informatie geven voorafgaand aan het museumbezoek. Na de ontvangst gaan de gasten in kleine groepen rond in het museum. Het bezoek wordt afgesloten in het museumcafé waarbij nog even kan worden nagepraat over de vele verhalen en nieuwe ervaringen.

Het programma is ontwikkeld in het kader van het Europese project Dementia in Cultural Mediation (DCUM). Binnen het project heeft het Hunebedcentrum met het Healthy Agenig Network Northern Netherlands en andere buitenlandse en binnenlandse partners dit programma op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers ontwikkeld, maar is ook zeer geschikt voor andere groepen waarbij elkaar leren kennen en interactie belangrijk zijn.

Voor wie: bezoekers met speciale wensen, waaronder mensen met dementie en hun mantelzorgers

Duur: 90 minuten

Prijs: 14 euro per persoon (inclusief 1 kopje koffie/thee)  – minimaal 10 personen

Wil je reserveren of heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via reserveringen@hunebedcentrum.nl of bel met 0599 236374. In verband met de planning graag ruim van te voren reserveren.