Skip to main content

Het Hunebedcentrum: Een leuk uitje in Drenthe

Een dagje uit in Drenthe

Het Hunebedcentrum is een leuk uitje in Drenthe. Een prehistorische beleving voor het hele gezin. Wanneer je op zoek bent naar een dagje weg met het gezin, een uitje met de familie of gewoon een leuke besteding van de dag, dat ben je bij het Hunebedcentrum aan het juiste adres. Het museum trekt je de wereld van de hunebedbouwers in. Hoe werden hunebedden gebouwd, hoe leefden de hunebedbouwers en wat weten we van hen?

Bezoek het grootste hunebed

Vlak naast het museum ligt het grootste hunebed van Nederland. een majestueuze reus gebouwd van loodzware zwerfkeien. De ideale plek voor een gezinsfoto en onmisbaar bij een bezoek aan Drenthe. Het Hunebed D27 is de grootste, maar daarnaast ook nog eens één van de mooiste hunebedden van ons land.

Het Oertijdpark

Op het terrein van het Hunebedcentrum vind je ook het Oertijdpark, dit openlucht gedeelte zit bij jouw ticket inbegrepen. Het Oertijdpark maakt elk gezinsuitje compleet. Meer weten over het Oertijdpark?

Maak jouw bezoek compleet

Maak jouw uitje in Drenthe compleet met een bezoek aan ons museumcafé en onze museumwinkel. Reserveer het arrangement dat bij jullie past! Verorber een heerlijke lunch, koop ik prehistorisch aandenken en maak jouw dagje uit compleet bij het Hunebedcentrum.