Het Hunebedcentrum zou niet kunnen bestaan zonder vrijwilligers. Op verschillende plekken in het museum kunnen vrijwilligers in een een inspirerende culturele omgeving en een prettige sfeer werken. Ben je enthousiast, gastvrij en representatief? Neem dan voor meer informatie contact op met Maurice Weekhout (per e-mail mweekhout@hunebedcentrum.nl of per telefoon 0599-236374).

Vacatures

Horeca-enthousiastelingen voor het Museumcafé

Ben jij een gastvrije duizendpoot, en vind je het leuk om gasten een geweldige ervaring te bieden? Dan zit je op je plek in het Trechterbekercafé. We zoeken enthousiaste allround horecamedewerkers die graag hun enthousiasme op onze gasten overbrengen.

Groene vingers of interesse in oude ambachten?

Groene vingers, interesse in oude ambachten of gewoon zin om lekker aan de slag te gaan? Bij de werkgroepen textiel, glas, metaal, hout, voedsel, vuursteen, beenbewerking en de prehistorische tuinen is er plek voor enthousiastelingen. Op eigen initiatief ga je bezig met deze materialen of in de tuinen zoals het in de prehistorie ook ging. Af en toe zal je in gepaste kleding rondlopen in het Oertijdpark en beantwoord je de vragen van gasten.

Aan de slag in het Oertijdpark als oermens?

Altijd al eens in een andere tijd willen leven? Dat kan in het Oertijdpark! Als vrijwilliger leef je een dag in de prehistorie. In prehistorische kleding en woning met prehistorisch gereedschap beleef je zelf hoe het is om een dag in het verleden te leven, en je vertelt en demonstreert hoe het leven ging naar de gasten.

Museumdocent/rondleider

Als museumdocent geef je schoolklassen de dag van hun leven! Aan de hand van mooie voorwerpen en museumstukken geef je een spannende les of rondleiding over de prehistorie. Krijg jij energie van lesgeven, en zorg je graag voor nieuwe inzichten? Dan is dit wat voor jou!

Activiteitenbegeleider

Met schoolklassen en bezoekers begeleid je gave activiteiten uit de prehistorie, waardoor onze bezoekers zich echt in het verleden wanen. Kan jij goed met groepen kinderen om gaan, en vind je het leuk om ze iets te leren? Dan is dit jouw plek!

Docent op locatie

Breng jij de prehistorie mee het leslokaal in? Het Hunebedcentrum zoekt vrijwilligers die graag les geven aan groepen, en dat op locatie willen doen. Geef jij de schoolklas een les om nooit te vergeten?

Klusser met gevoel voor ambacht, wordt dan lid van een van de werkgroepen

Groene vingers, interesse in oude ambachten of gewoon zin om lekker aan de slag te gaan? Dan hebben we plek voor jou bij de werkgroepen. Bij de werkgroepen textiel, glas, metaal, hout, voedsel, vuursteen, beenbewerking en de prehistorische tuinen is er plek voor enthousiastelingen. Je leert met en van elkaar de oude technieken. Je kan demonstreren aan het publiek hoe het ging en prehistorische spullen maken voor het park.

De paden op, de lanen in als fiets- of wandelgids

Ben je een echt buitenmens, en hou je ervan om groepen geïnteresseerden iets nieuws te leren? Dan is gids zijn bij het Hunebedcentrum wat voor jou! Op de fiets of wandelend neem je een groep mee voor een tocht onder begeleiding. Onderweg geef je uitleg over al het moois dat te zien is in het Hondsruggebied, met nadruk op de prehistorie.

 

Promotieteam

Hou jij wel van een kletsje maken? Kan je met enthousiasme vertellen over al het moois dat het Hunebedcentrum te bieden heeft? Dan is medewerker promotieteam wat voor jou. Je bezoekt beurzen door het hele land, bouwt een stand op en spreekt bezoekers aan om iedereen te laten weten wat voor leuks en moois het Hunebedcentrum te bieden heeft.

Versterking Technische Dienst

Voor het Oertijdpark zijn wij op zoek naar een klusjesman die schade die ontstaat door bezoek en gebruik kan repareren. Belangrijk hierbij is dat er rekening gehouden wordt met de stijl van hetgene wat stuk is: een prehistorisch huis moet bijvoorbeeld niet gerepareerd worden met schroeven, maar met materialen die men ook in de rest van het bouwwerk terugziet.

Gevoel voor netjes en in de stijl van het Oertijdpark afwerken is zeer belangrijk! Minimaal één maal per week wordt er een rondje door het park gelopen en wordt er gecontroleerd of alles er nog bij staat zoals het zou moeten. Zo niet, dan wordt dit meteen in stijl gerepareerd.  Het kan bijvoorbeeld gaan om daken afwerken, stenen recht leggen of een hekje verstevigen.

Ben of ken jij de klusjesman (m/v) met gevoel voor stijl die wij zoeken?

Gastheer/Gastvrouw

Ben jij veelzijdig, pro-actief, sociaal en gastvrij? Dan ben jij misschien de gastheer of gastvrouw die wij zoeken!
De gastheer of gastvrouw loopt rond op het terrein van het Hunebedcentrum en verwelkomt gasten, wijst ze de weg en beantwoordt vragen. Ook kan de gastheer/-vrouw informatie geven over de activiteiten die plaatsvinden.
Wanneer het erg druk is, kan eventueel ook advies gegeven worden wat de gast het eerste kan bezoeken, om zo de grootste drukte te vermijden. Ook eventuele problemen of onduidelijkheden lost de gastheer/-vrouw op. Kortom: een erg veelzijdige plek om te werken!

Gastvrijheid ten top: kom ons helpen als baliemedewerker in de Museumwinkel

Vind je het leuk om gasten welkom te heten? Beantwoord je graag vragen, en vind je het leuk om mensen te helpen?
Dan ben jij geschikt als gastheer of gastvrouw! Aan de balie bij de entree van het museum zorg jij ervoor dat de gast een goede eerste indruk krijgt van het museum. Je beantwoordt vragen over het Hunebedcentrum, verkoopt kaartjes en souvenirs en wijst gasten de weg als ze iets zoeken.

 Be Sociable, Share!
    X