Hondsrugacademie JUNIOR! & MuseumJeugdUniversiteit

Het Hunebedcentrum organiseert samen met MuseumJeugdUniversiteit en Geopark de Hondsrug een collegereeks. De doelgroep is kinderen van 8 tot 12 jaar. Kinderen kunnen ook los colleges volgen voor 5 euro per college incl. entree Hunebedcentrum.

Wat doet een archeoloog in de bodem?
Zondag 19 oktober om 13.30 uur
Een archeoloog graaft in de grond, maar waarom. Wat komt een archeoloog tegen in de grond? Archeoloog Nadine Vukkink zal vertellen wat een archeoloog doet en uiteraard ga je zelf ook aan de slag.
Wat doet een archeoloog als hij het niet weet?
Zondag 16 november om 13.30 uur
Veel weten we helaas niet over het verleden. Archeologen kunnen dan door experimenten uitzoeken wat er is gebeurd. Archeoloog Sebastiaan Pelsmaeker vertelt hoe hij vondsten namaakt en hoe hij via experimenten uitzoekt wat iets is of waar het voor gebruikt is. Ook jullie gaan aan de slag met een spannend experiment.
Wat doet een archeoloog in een museum? 
Zondag 21 december om 13.30 uur
Musea hebben een hoop oude spullen. Sommige kun je zien en sommige staan achter de schermen. Elk object wordt omschreven en bij het object hoort een verhaal. Archeoloog Nadine laat wat vondsten zien en zelf ga je ook aan de slag met een echt archeologisch object.
Wat doet een archeoloog met botten?
Zondag 18 januari om 13.30 uur
Botten worden gevonden bij opgravingen. Van mensen, maar ook van dieren. Wat kan een archeoloog hiermee. Archeozoöloog Hulya Halici zal vertellen waarom botten zo belangrijk zijn voor archeologen en uiteraard ga je zelf ook aan de slag.
Aanmelden

Meld je aan via www.museumjeugduniversiteit.nl of
www.hunebedcentrum.eu/activiteiten.Be Sociable, Share!
    X