Hunebedreeks

In deze reeks van boeken probeert het Hunebedcentrum zelf interessante artikelen te publiceren die betrekking hebben op hunebedden, prehistorie en/of Hunebedcentrum.
Deel 1. In het spoor van de hunebedbouwers
Deel 2. Die Spur der Hünengrabbauer
Deel 3. In the trace of the dolmen builders
Deel 4. De zoektocht van de moderne ontdekkingsreiziger
Deel 5. Van Eyck in Drenthe
Deel 6. Het geheim van het grootste hunebed
Deel 7. De geschiedenis van het grootste hunebed
Deel 8. Alles is taal in een schatrijke school
Wilt u meer weten over een eventuele samenwerking met betrekking tot de Hunebedreeks of deze publicaties bestellen?
Dan kunt contact opnemen met Hein Klompmaker ( hklompmaker@hunebedcentrum.nl ).

Publicaties
Het Hunebedcentrum werkt graag samen met uitgevers en schrijvers om publicaties tot stand te laten komen. Hieronder kunt u lijst van boeken vinden waaraan het Hunebedcentrum een belangrijke bijdrage heeft geleverd.

KLOMPMAKER, H. & et.al., 2009. Mijn land is groen, mijn land is mooi: Regionale identiteit in Noord-Nederland, Essays, Poëzie, Proza. Friese Pers/Noordboek.
Hein Klompmaker is met zijn essay Onderweg. Over de maakbaarheid van identiteit uitgeroepen tot winnaar van JM Prijs 2009. In zijn bijdrage vertelt Klompmaker, directeur van het Hunebedcentrum in Borger, hoe een man tijdens een autorit van Frankrijk onderweg allerlei regionale identiteiten waarneemt. Hij komt tot de volgende conclusie: “Ik ben een optimist. Ik geloof in de maakbaarheid van (regionale) identiteit door positieve keuzes te maken, die onze binding symboliseren.’ ‘Met de Focus rij ik mijn oprit op. Ik ben thuis, maar blijf onderweg.”
KLOMPMAKER, H., 2010. Marloek, Oek en Anderen. Het Drents Boek.
KLOMPMAKER, H., 2009. Graven in de opgestapelde steenhoop in Borger. In: Lindenboom, M., 2009, Het gebroken zwaard, J.H. Kok BV.

Webwinkel
U kunt publicaties bestellen via onze webwinkel.Be Sociable, Share!
    X