Tijdens de herfstvakantie organiseert het Hunebedcentrum allerlei leuke activiteiten die alles te maken hebben met hunebedden en de hunebedbouwers.

Hunebedcentrum bij nacht
Hunebedden zijn overdag al mysterieus, maar als het donker is helemaal. Tijdens de unieke avondopenstellingen van het Hunebedcentrum deze herfstvakantie, kom je van alles te weten over hunebedden en hunebedbouwers. Het museum is van 14 t/m 29 oktober geopend tot 22.00 uur.

Fakkels en lichtjes verwelkomen je bij een bezoek aan het Hunebedcentrum. Ook het Oertijdpark, een prehistorisch dorp, en het grootste hunebed van Nederland zijn verlicht. Zo wandel je in het donker door 150.000 jaar geschiedenis.

In het Hunebedcentrum zelf leer je alles over het leven van een Hunebedbouwer. Je hoeft je niet aan te melden voor een bezoek. Het Hunebedcentrum is in de herfstvakantie iedere avond geopend tot 22.00 uur.

Speciale activiteiten tijdens Hunebedcentrum bij nacht
Tijdens de herfstvakantie is het Hunebedcentrum ’s avonds geopend, dus dan organiseren we ook hele leuke activiteiten. Let wel, voor de activiteiten geldt een maximum van 15 personen.

Rondleiding speuren naar hunebedbouwers
’s Avonds kunt u om 19.30 uur een rondleiding krijgen door het museum en het grootste hunebed van Nederland. Op zoek naar de hunebedbouwers

Workshop vuur maken
Tijdens het donker is er niks fijner dan een vuurtje dat licht en warmte geeft, dus om 20.30 uur kunt u een workshop vuur maken volgen bij een echte hunebedbouwer.

Activiteiten overdag
Naast het avondprogramma hebben we ook overdag hele leuke activiteiten.

Levende geschiedenis
Ontdek de prehistorie en maak een tijdreis door 150.000 jaar, leer de mensen kennen uit de prehistorie. Overleef jij het in de prehistorie?

Rondleiding door het museum
Ga met een gids mee op pad door het museum, hoe wordt een hunebed gebouwd? Hoe zag een hunebed er 5.000 jaar geleden uit? Ontdek het tijdens de rondleiding. Start om 13.00 uur.

Rondleiding door het Oertijdpark
Maak een tijdreis door het 150.000 jaar geschiedenis, zie hoe de eerste mensen woonden, ga op bezoek bij een hunebedbouwer en ontdek de uitvindingen van de prehistorie. Start om 13.00 uur.

Oktobermaand Kindermaand: gratis entree*
*Op zaterdagen en zondagen 14, 15, 21, 22, 28 en 29 oktober mogen kinderen tot 12 jaar gratis het museum in.Be Sociable, Share!
    X